Ga terug

Niet iedereen op kantoor? Zo is thuiswerken leuk EN productief

Het Coronavirus houdt de wereld stevig in zijn greep en heeft ook steeds meer invloed op de werkvloer. Binnen steeds meer bedrijven worden maatregelen genomen om werknemers te beschermen en tegelijk de continuïteit van het bedrijf te garanderen.

Binnen een groeiend aantal bedrijven wordt een deel van het personeel gevraagd om vanaf huis te werken. Zo laat ABN AMRO van elk team de helft thuis werken om uitval van hele teams of afdelingen te voorkomen.

Met de inzet van moderne middelen is dit ook prima mogelijk:

  • Met Office 365, OneDrive en SharePoint zijn Mail, alle Office applicaties en documenten ook thuis beschikbaar.
  • Bestanden kunnen gedeeld en gezamenlijk bewerkt worden.
  • Vergaderingen met kleine of grotere groepen kunnen uitstekend via Microsoft Teams plaatsvinden. Hierbij kan een scherm gedeeld worden, een whiteboard of een applicatie zodat iedereen dezelfde informatie kan inzien.
  • Veel moderne business applicaties zijn toegankelijk via een web interface en kunnen ook vanaf huis gebruikt worden.

Een veelgehoorde klacht is het gebrek aan contact met de collega’s. Een goede tip hierbij is om enkele vaste informele momenten op de dag af te spreken waarop iedereen een Teams sessie start. Gezamenlijk virtueel een kopje koffie drinken en even bijpraten vervangt het moment bij het koffieapparaat.  Of een gezamenlijk spelletje na de lunch (probeer eens Kahoot binnen Teams). Op deze manier blijven de medewerkers toch nauw betrokken, zelfs wanneer ze niet gezamenlijk op kantoor zijn.

Misschien is jouw IT nog niet helemaal klaar om thuis te kunnen werken. Aumatics helpt je graag razendsnel op weg. Speciaal hiervoor bieden wij een versneld Office 365 traject waarbij u al binnen enkele dagen gebruik kunt maken van alle genoemde mogelijkheden van Office 365. Een alternatief zijn onze virtuele desktops die via ons datacenter een complete en veilige werkplek aan huis bieden.

Wil je meer informatie over onze thuiswerkdiensten of samen een maatwerkoplossing voor jouw situatie bespreken? Neem contact op met Lex Hoogendoorn (085 – 489 1240) of stuur even een mail aan l.hoogendoorn@aumatics.nl