Aumatics IT Services.

One time view: 1 keer sturen, meteen vergeten

Ben je op werk voorzichtig wanneer je beeldmateriaal deelt? Houden zo. Het is belangrijk te beseffen dat berichtjes, foto’s en video’s vaak lange tijd worden opgeslagen. Buiten je medeweten om. En als je pech hebt: dat ze buiten je medeweten worden gedeeld en ooit opgepikt worden door hackers. Whatsapp heeft daar gelukkig een functie voor: one time view. Het is alleen wel een functie met haken en ogen.  

Heb je hier al eens over nagedacht? Zo niet, dan is het goed om te weten dat WhatsApp privé en voor zakelijke gebruikers ook een functie heeft voor eenmalige weergave van foto’s en video’s. 

Het werkt eenvoudig: selecteer een foto in een chat, druk op het ‘1’-icoontje onderaan het scherm voordat je verzendt. De ontvanger kan deze media slechts één keer bekijken, waarna ze automatisch verdwijnen. En het goede nieuws is dat deze foto of video niet kan worden doorgestuurd naar anderen. Wel zo veilig. 

Losse eindjes
De functie in Whatsapp heeft echter wel wat losse eindjes. In sommige gevallen denk je dan dat je veilig zit, terwijl dat niet zo hoeft te zijn. 

Of de functie werkt, ligt namelijk ook aan de ontvanger. Als de ontvanger Whatsapp niet heeft bijgewerkt naar een versie met one time view, werkt de functie niet. Pak je gewoon de laatste update, dan ben je voorzien.

De offline  loophole
Daarnaast kan de functie prima werken en alleen tijdelijk te zien zijn bij ontvanger. Maar wat als de ontvanger er een andere camera bij pakt? Op die manier kan je een schermafbeelding maken. Lelijk, okee. Maar zo kom je toch aan de opname.

Genoeg manieren voor kwaadwillenden om toch aan materiaal te komen om je een hak te zetten. Heb je je zaken voor elkaar als het gaat om het behoud van bedrijfsdata?

Wij doen graag een kleine zoektocht met een Security Scan op het Dark Web om jou die garantie te geven.

In de meeste gevallen vinden we daar e-mailadressen van jou en jouw collega’s. En ondernemen we daar actie op. 

Zwerft jouw bedrijfsdata rond?

Aumatics IT Services.

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.

Neem IT Security serieus met Vulnerability Management

Neem IT Security serieus met Vulnerability Management

De voordelen die IT biedt, kunnen meer dan ooit tegen je worden gebruikt door bijvoorbeeld hackers. Hou je het bij een eenmalige scan? Of moet jouw organisatie op ieder moment beveiligd zijn? Maak er beleid van met Vulnerability Mangement.