Aumatics IT Services.

Is wachtwoorden opslaan niet jouw hobby? Zo kom je er vanaf.

Encryptie is goede business tegenwoordig. Maar vooral hard nodig. Voor de bescherming van je wachtwoorden, bijvoorbeeld. Versleuteld wachtwoorden opslaan doe je met een wachtwoordmanager. Voor de veiligheid, maar er zijn nog 2 belangrijke redenen: voor de snelheid en gemak op het werk.

Wachtwoorden op een briefje krabbelen is een gruwel voor je collega’s bij IT. Dit soort acties zorgt er voor dat maatregelen op het gebied van IT Security niet voldoen.

Dat zit zo: IT-systeembeheerders zijn druk met de verdediging van jouw bedrijfsnetwerk en het krabbelen van een wachtwoord op een blaadje slaat een gat in die verdediging. Het blaadje kan namelijk ook rondslingeren. Op je bureau, maar ook buiten de muren van jouw werkplek.

Daarnaast is een wachtwoord op die manier ook zichtbaar voor jouw collega. En ook voor de schoonmaker en pakketbezorger.

Jouw werkgever wil een wachtwoordmanager

 Eigenlijk een no-go. Maar dat wist je vast al. En toch gebeurt het nog zo vaak. Het onbedoeld lekken van een wachtwoord is zo verantwoordelijk voor 70% van alle online aanvallen. Het is het belangrijkste gereedschap voor hackers. Maar waarom doen we dan nog? Het antwoord: omdat het zo gemakkelijk is.

Maar wachtwoorden opslaan in een wachtwoordmanager heeft ook weer voordelen die jouw notitieblok niet heeft. Bijvoorbeeld dat je je wachtwoorden altijd bij je hebt, als je hebt bevestigd dat jij het bent.

Wachtwoorden opslaan én meenemen

Klap gerust je laptop dicht en ga thuis verder werken. De wachtwoordmanager bewaart jouw wachtwoorden versleuteld in de cloud. Thuis meld je je weer aan en de kluis gaat weer open voor je. Overigens: dit gebeurt voor korte tijd. Vergrendel je de pc of ben je even niet actief, dan gaat de kluis weer dicht. Wil je je wachtwoorden opslaan én veilig houden, vergrendel dan altijd Windows (Windows-toets + L), dan ben je dubbel veilig.

Een wachtwoordmanager geeft je ook het overzicht dat je altijd zo hebt gemist bij het wachtwoorden opslaan. Stel je Windows Verkenner voor, met mappen en bestanden. Dat is het overzicht wat je krijgt.

Jouw wachtwoorden ophalen hoeft niet. Moet je inloggen? De wachtwoordmanager ziet het. En biedt het bijbehorende wachtwoord aan. Of het vult gebruikersnaam of wachtwoord direct in; wat je wil.

In het kort

  • Je gaat naar de site
  • Keeper opent zelf de Vault (of kluis) met wachtwoorden
  • Keeper biedt je de gegevens aan
  • De kluis gaat dicht. That’s it. 

 

Keeper Wachtwoordmanager: 1 jaar + 3 maanden gratis

Keeper WachtwoordmanagerKeeper Wachtwoordmanager voorkomt diefstal van wachtwoorden en maakt inloggen verrassend simpel.

Ervaar het op werk en gebruik Keeper 1 jaar + 3 maanden gratis.

o

Hoe weet de manager welke gegevens er ingevuld moeten worden? Bij het aanmaken van het record, vraagt de wachtwoordmanager bij welke site de gegevens horen. Bezoek je de inlogpagina, dan volgt er actie.

Check en dubbelcheck

Dat is overigens dubbel veilig. Stel, een nepsite is opgericht, zodat kwaadwillenden er met jouw gegevens vandoor kunnen. Er wordt dan alsnog geen match gemaakt met inlog en wachtwoord. De gegevens worden niet vrijgegeven.

Verwacht je wel dat jouw gegevens werden ingevuld? Dan wordt het tijd om te kijken of je hier niet te maken hebt met oplichting.

Encryptie

Kun je je wachtwoorden opslaan op een veilige manier en ze toch kwijtraken? Ja en nee. Jouw database kan bij diefstal worden meegenomen door cybercriminelen. Wat gebeurt er dan? Niets. Door de encryptie kunnen ze daar helemaal niets mee.

Onze Solution Partner Keeper gebruikt AES 256-bit encryptie, een verbeterde versie van de ‘gewone’ AES. Deze encryptie is nog nooit gekraakt. Zo beheer je je wachtwoorden op de veiligste manier. En de gemakkelijkste manier, niet te vergeten.

Slingert er dan alsnog een wachtwoord rond op internet van je? BreachWatch laat weten als het wahtwoord voorkomt in gestolen waar. Om vervolgens te laten zien waar je het wachtwoord gebruikte. En dat het de hoogste tijd wordt om het wachtwoord veiliger op te slaan in Keeper. 

En oh ja, bij Aumatics zitten we niet vast aan een bepaald merk. Ook WatchGuard heeft met AuthPoint een prima wachtwoordmanager. En werkt dus optimaal samen met andere WatchGuard-producten en services. 

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.