Aumatics IT Services.

Hoe AI het leven wel en niet gemakkelijker maakt

Of je bedenkingen hebt of niet; AI gaat de maatschappij veranderen. Modellen als ChatGPT veranderen de manier waarop wij communiceren, ontwerpen, programmeren, visualiseren en ga maar door. Ook Cyber Security staat aan de vooravond van een revolutie door AI. In positieve én negatieve zin. Op 16 november neemt Richard van Hooijdonk ons tijdens de Klantendag mee door alle voor- en nadelen.

Het voorproefje geven wij nu alvast. Eerst positief nieuws, AI in Cyber Security maakt aanvallen voorspelbaarder. Dat komt omdat hackers en andere bad guys bij een aanval gebruikmaken van een serie technieken. Platgeslagen zijn er zo’n 20 strategieën en die kunnen dankzij AI steeds sneller worden herkend en onschadelijk worden gemaakt.

De keerzijde is dat AI ook ten nadele kan worden ingezet voor jouw netwerk. Zogenoemde black hat tools kunnen worden ingezet om phishing mails samen te stellen. Deze mails kunnen met AI keer op keer worden geoptimaliseerd en getest. Op die manier worden e-mails voor online oplichting nauwkeuriger. En bijna niet van echt te onderscheiden.

Opnieuw is AI wel in staat om hier achter te komen. De factoren tijd en volgorde zijn hierin echter bepalend. De techniek moet ingrijpen voordat de mail wordt geopend en geklikt. En de ware aard van de e-mail komt pas naar boven na aflevering in de Inbox.

Je leest het: met AI is een intense strijd losgebarsten tussen kwaadwillenden en Cyber Security. Een kat-en-muis spel waarin snelheid bepalend is en herkenning op basis van oude bedreigingen niet meer voldoet. De beveiligingsstrategie op basis van virusdefinities en signatures kan daarbij ook worden afgeschreven. Wat wel?

Op 16 november heeft Richard van Hooijdonk het ook over de toekomst van Cyber Security. Bereid je voor en meld je aan voor de Aumatics Klantendag!     

Blijf bij in IT en lees onze blogs.

Aumatics IT Services.

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.

Neem IT Security serieus met Vulnerability Management

Neem IT Security serieus met Vulnerability Management

De voordelen die IT biedt, kunnen meer dan ooit tegen je worden gebruikt door bijvoorbeeld hackers. Hou je het bij een eenmalige scan? Of moet jouw organisatie op ieder moment beveiligd zijn? Maak er beleid van met Vulnerability Mangement.