Uw eigen server zonder te investeren

ISO gecertificeerde datacenters

Vanuit onze ISO 27001 gecertificeerde datacenters biedt Aumatics voor haar klanten redundante Private Clouds aan waarbinnen verschillende Virtual Private Servers (VPS) actief zijn. Dat kan er 1 zijn maar ook honderden, onze datacenters beschikken over de benodigde capaciteit.

Deze systemen worden door onze klanten gebruikt voor het beschikbaar stellen van bedrijfsapplicaties die zijzelf gebruiken maar veelal ook voor het bouwen van een SAAS-oplossingen voor de klanten van onze klant. Of als OTAP omgevingen voor onze vele software ontwikkel klanten.

Uiteraard kunnen er beveiligde verbindingen gelegd worden tussen Private Clouds, Public Clouds en eventuele systemen die bij u op locatie moeten blijven staan waardoor er een hybride oplossing ontstaat.

De voordelen van een Virtual Private Server

Een Virtual Private Server (VPS) in de ‘private cloud’ van Aumatics biedt vele voordelen. Met een virtuele server bespaart u een investering in dure hardware, een eigen serverkast en -ruimte. U huurt een virtuele server die in de goed beveiligde datacenters van Aumatics operationeel is. En u betaalt per maand voor de capaciteit die uw organisatie op dat moment nodig heeft. Verandert uw behoefte aan rekenkracht, geheugen en/of opslag? We passen het gelijk voor u aan. Wel zo makkelijk en efficiënt.

Een Virtual Private Server van Aumatics kunt u geheel naar eigen inzicht inrichten. Veel gebruikte toepassingen zijn onder meer SQL server, Domain Controller, Applicatieserver en Microsoft ADFS.

Met de Aumatics Virtual Private Server is bovendien de continuïteit goed geregeld. De stroomvoorzieningen in de datacenters zijn volledig redundant uitgevoerd waardoor de kans op uitval minimaal is.

Back-up van gegevens

Al naar gelang uw wensen kan Aumatics op verschillende aspecten en op meerdere niveaus extra zekerheden leveren. Zoals back-up van gegevens maar ook automatische ‘failover’ wanneer uw server onverhoopt uitvalt dan wel onbereikbaar wordt. Wanneer u kiest voor ‘failover’ neemt een andere server automatisch tijdelijk de taken van een uitgevallen of onbereikbare server over, tot de eigen server weer in de lucht is.

Ook bieden we de extra zekere optie ‘disaster recovery’. Met deze optie bent u zelfs veilig in geval dat een geheel datacenter uitvalt. In dat geval vindt een automatische uitwijk (omschakeling) naar het andere datacenter plaats en blijven uw systemen in de lucht.

Gelukkig komt het hoogst zelden voor dat servers uitvallen. Aumatics bewaakt uw servers namelijk 24×7 proactief en grijpt wanneer nodig tijdig in om uitval te voorkomen.

Kortom, De Private Cloud oplossing in combinatie met de Aumatics Virtual Private Server biedt u een betrouwbare, veilige maar vooral schaalbare en flexibele serveromgeving.

Wijzigen uw behoeften? Dan verandert Aumatics gewoon met u mee.
Samen groeien!

 

Neem contact op