Maak van Black Friday geen Black December

Black Friday? Leuke actie van de detailhandel voor shoppers. Maar daarnaast ook een risico voor de IT Security in een organisatie. Met een wachtwoordmanager voorkom je zakelijke schade door gelekte persoonlijke wachtwoorden.

Hackers hebben een goede reden voor het verbinden van een ‘shoppersfeestje’ met een aanval op uw bedrijfsnetwerk. Aanvallers zoeken online naar iedere gelegenheid om een bedrijfsnetwerk binnen te dringen. Onze ervaring is dat die gelegenheid sneller wordt gevonden dan je denkt.

Bij een snelle scan van een netwerk – doen wij graag en vrijblijvend – komen wij regelmatig tientallen zwakheden tegen. Black Friday kan daar ongewild nog extra problemen aan toevoegen.

Zakelijke laptop, privé gebruik

Gartner, een invloedrijk onderzoeksbureau voor de IT heeft dit onlangs duidelijk laten zien. Ook hier kunnen we met de beschuldigende vinger wijzen naar corona. Het heeft er voor gezorgd dat werk en privé door elkaar lopen.

Dat geldt voor de meerderheid van de ondervraagden in de peiling van Gartner. Daaruit blijkt dat zo’n 55% van de tienduizenden ondervraagden aangaf dat zakelijke devices worden gebruikt voor persoonlijk gebruik. Vaak is dat online shopping. En daarmee komen we uit bij Black Friday.

Shop jij met de pc van je werkgever ook privé? Het kan goed zijn dat in de bruikleenovereenkomst van je pc staat dat dit geen goed idee is. Zo niet, dan hierbij nog een keer: geen goed idee.

Zo wordt je in deze tijd bijvoorbeeld bestookt met Black Friday deals in mails. Controleer je iedere link in zo’n mailing? Is deze ook daadwerkelijk afkomstig is van de webwinkel?

Met één klik binnen

Is dit niet het geval, dan is de kans aanwezig dat je hackers met één klik toegang geeft tot je device. Dat gebeurt op de achtergrond, zonder dat je dat door hebt. Via jouw device kan de aanvaller dan proberen om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Waar dat toe leidt, kunnen we dagelijks lezen in het nieuws. Voor het herstellen van een aanval ben je zo een maand kwijt. Dure dagen zijn dat, waarbij veel collega’s met hun armen over elkaar zitten.

Twee tips, met een aanbod van Aumatics:

Als je wachtwoorden ooit één keer zijn gelekt, is de kans groot dat je gegevens worden aangeboden op het dark web.

Benieuwd naar de check? Vraag het ons onderaan de pagina of lees meer over onze dienstverlening voor IT SecurityWelke aanpak voor IT Security wordt gekozen is mede afhankelijk van hoeveel en welke gegevens we tegenkomen op het dark web.       

Een wachtwoordmanager voorkomt dure vergissingen

Gebruik een extra slot op de deur. Wachtwoorden zijn vaak minder sterk dan je denkt. Het gebruik van een wachtwoordmanager voorkomt veel ellende. Het is een extra slot op de deur. Hard nodig vandaag de dag!

We laten je daarom graag gratis kennismaken met wachtwoordmanager Keeper. Vraag een licentie voor een proefperiode, voor jou en je collega’s. 

Zo minimaliseer je de kans dat wachtwoorden onbeveiligd rondslingeren op de verkeerde plekken. En wachtwoorden die uit de wachtwoordenkluis van Keeper toch worden gestolen zijn door encryptie elders onbruikbaar.

Alle wachtwoorden achter slot en grendel

Beveiligd met toonaangevende encryptie.

Alleen jij bepaalt de toegang

Met 1 wachtwoord.

GEWOON UIT JE BROWSER

Aangeboden als je ze nodig hebt.

NA DE PROEFPERIODE: €2,50 per maand

Keeper Wachtwoordmanager van Aumatics

De eerste Drie MAanden GRATIS!

Daarnaast controleert Keeper of het wachtwoord matcht met de opgegeven website. Probeert iemand je op te lichten met een nepsite? Dan wijkt de url af.

Keeper waarschuwt je dan dat de inloggegevens op de verkeerde plek worden ingevoerd. In dat geval gaan de alarmbellen af voordat de aanval kan worden ingezet. Het kan het verschil betekenen tussen gezellig Kerst vieren of de schade beperken! 

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »