FireWare 12.7: missing link tussen firewall en multi-factor authentication

Fireware 12.7 is de laatste software-update van WatchGuard voor FireWare-compatible apparatuur. De verbeterde koppeling tussen firewall en two-way authentication zorgt voor een hoger beveiligingsniveau van uw netwerk. WatchGuard Gold Partner Aumatics biedt deze software nu ook aan.

FireBox is de firewall-oplossing van WatchGuard voor bedrijfsnetwerken van Aumatics-klanten. Het gaat uit van het Zero-trust principe. 

De klassieke manier van bescherming van een bedrijfsnetwerk is het optrekken van een muur. De apparaten binnen het netwerk worden dan vertrouwd en alle aandacht gaat uit naar het buiten houden van indringers. In de realiteit is deze inrichting vragen om problemen.

WatchGuard schat in dat 80% van alle beveiligingslekken worden veroorzaakt door gestolen of kwijtgeraakte wachtwoorden. Reality checkJe kunt er dus niet van uit gaan dat apparaten binnen die zogenaamde veilige omgeving vertrouwd kunnen worden. 

Een andere harde les is dat je er dus sterk rekening mee moet houden dat het kwaad al binnen is. Zero Trust-principe richt ook een muur op tegen bedreigingen van buitenaf en bij WatchGuard zorgt de FireWare-software voor de samenwerking met de Firebox-hardware.

Door deze combi wordt alle verkeer en gedragingen binnen het netwerk in de gaten gehouden, met de gedachte dat  iedere handeling een kwaadwillende actie kan zijn. 

FireWare: koppeling tussen WatchGuard en Authpoint

WatchGuard Authpoint voegt daar tweeweg-authenticatie aan toe voor toegang tot het netwerk, en dat is met dezelfde gedachte. Gebruikers mogen binnen, maar alleen als ze op een andere manier bevestigen dat zij het ook daadwerkelijk zijn. Bijvoorbeeld door dit te bevestigen met hun mobieltje. 

FireWare 12.7 verbetert de samenwerking tussen FireBox en AuthPoint en maakt het beheer van cyber security gemakkelijker. Daarnaast wordt de status van het netwerk inzichtelijker voor netwerkbeheerders en zijn er meer tools voor het controleren van bestanden. 

Implementatie FireWare 12.7

Aumatics brengt de betrokken contactpersonen bij klanten op de hoogte wanneer de update naar FireWare 12.7 wordt uitgevoerd. 

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je iets meer weten over onze diensten en oplossingen? Stuur ons gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Of neem telefonisch contact met ons op 085 – 489 1240.

Overige
blogs

3 tips van de AIVD voor meer cyber security
IT Security
Lennert Hut

3 tips van de AIVD voor meer cyber security

Een aanval van hackers of het verwijderen van ransomware is niet alleen kostbaar. Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging, onderdeel van de AIVD, bindt de strijd aan met 3 leidende principes. Wij delen ze graag.

Lees meer »
Aumatics bij DIFx over Cyber Security en de kans dat je gehackt wordt
IT Security
Lennert Hut

DIFx Live: word ik binnenkort gehackt?

Stel: jouw onderneming staat niet overmatig in de schijnwerpers. Je verkoopt geen staatsgeheimen. Je werkt niet voor de Nederlandse Bank. Moet ik mij zorgen maken over mijn cyber security?

Lees meer »