FireWare 12.7: missing link tussen firewall en multi-factor authentication

FireBox is de firewall-oplossing van WatchGuard voor bedrijfsnetwerken van Aumatics-klanten. Het gaat uit van het Zero-trust principe. 

De klassieke manier van bescherming van een bedrijfsnetwerk is het optrekken van een muur. De apparaten binnen het netwerk worden dan vertrouwd en alle aandacht gaat uit naar het buiten houden van indringers. In de realiteit is deze inrichting vragen om problemen.

WatchGuard schat in dat 80% van alle beveiligingslekken worden veroorzaakt door gestolen of kwijtgeraakte wachtwoorden. Reality checkJe kunt er dus niet van uit gaan dat apparaten binnen die zogenaamde veilige omgeving vertrouwd kunnen worden. 

Een andere harde les is dat je er dus sterk rekening mee moet houden dat het kwaad al binnen is. Zero Trust-principe richt ook een muur op tegen bedreigingen van buitenaf en bij WatchGuard zorgt de FireWare-software voor de samenwerking met de Firebox-hardware.

Door deze combi wordt alle verkeer en gedragingen binnen het netwerk in de gaten gehouden, met de gedachte dat  iedere handeling een kwaadwillende actie kan zijn. 

FireWare: koppeling tussen WatchGuard en Authpoint

WatchGuard Authpoint voegt daar tweeweg-authenticatie aan toe voor toegang tot het netwerk, en dat is met dezelfde gedachte. Gebruikers mogen binnen, maar alleen als ze op een andere manier bevestigen dat zij het ook daadwerkelijk zijn. Bijvoorbeeld door dit te bevestigen met hun mobieltje. 

FireWare 12.7 verbetert de samenwerking tussen FireBox en AuthPoint en maakt het beheer van cyber security gemakkelijker. Daarnaast wordt de status van het netwerk inzichtelijker voor netwerkbeheerders en zijn er meer tools voor het controleren van bestanden. 

Implementatie FireWare 12.7

Aumatics brengt de betrokken contactpersonen bij klanten op de hoogte wanneer de update naar FireWare 12.7 wordt uitgevoerd. 

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »