FireWare 12.7: missing link tussen firewall en multi-factor authentication

Fireware 12.7 is de laatste software-update van WatchGuard voor FireWare-compatible apparatuur. De verbeterde koppeling tussen firewall en two-way authentication zorgt voor een hoger beveiligingsniveau van uw netwerk. WatchGuard Gold Partner Aumatics biedt deze software nu ook aan.

FireBox is de firewall-oplossing van WatchGuard voor bedrijfsnetwerken van Aumatics-klanten. Het gaat uit van het Zero-trust principe. 

De klassieke manier van bescherming van een bedrijfsnetwerk is het optrekken van een muur. De apparaten binnen het netwerk worden dan vertrouwd en alle aandacht gaat uit naar het buiten houden van indringers. In de realiteit is deze inrichting vragen om problemen.

WatchGuard schat in dat 80% van alle beveiligingslekken worden veroorzaakt door gestolen of kwijtgeraakte wachtwoorden. Reality checkJe kunt er dus niet van uit gaan dat apparaten binnen die zogenaamde veilige omgeving vertrouwd kunnen worden. 

Een andere harde les is dat je er dus sterk rekening mee moet houden dat het kwaad al binnen is. Zero Trust-principe richt ook een muur op tegen bedreigingen van buitenaf en bij WatchGuard zorgt de FireWare-software voor de samenwerking met de Firebox-hardware.

Door deze combi wordt alle verkeer en gedragingen binnen het netwerk in de gaten gehouden, met de gedachte dat  iedere handeling een kwaadwillende actie kan zijn. 

FireWare: koppeling tussen WatchGuard en Authpoint

WatchGuard Authpoint voegt daar tweeweg-authenticatie aan toe voor toegang tot het netwerk, en dat is met dezelfde gedachte. Gebruikers mogen binnen, maar alleen als ze op een andere manier bevestigen dat zij het ook daadwerkelijk zijn. Bijvoorbeeld door dit te bevestigen met hun mobieltje. 

FireWare 12.7 verbetert de samenwerking tussen FireBox en AuthPoint en maakt het beheer van cyber security gemakkelijker. Daarnaast wordt de status van het netwerk inzichtelijker voor netwerkbeheerders en zijn er meer tools voor het controleren van bestanden. 

Implementatie FireWare 12.7

Aumatics brengt de betrokken contactpersonen bij klanten op de hoogte wanneer de update naar FireWare 12.7 wordt uitgevoerd. 

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je iets meer weten over onze diensten en oplossingen? Stuur ons gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Of neem telefonisch contact met ons op 085 – 489 1240.

Overige
blogs

Webinar van Tenable: cyber security voor je Active Directory
IT Security
Lennert Hut

Aandacht voor Active Directory in Tenable webinar

De kennis bij Tenable over cyber security zie je niet alleen af aan de producten. De kennis wordt dinsdag 22 juni gedeeld in een webinar. Goede onderwerpkeuze en hard nodig, vindt senior IT engineer en ethical hacker Frank Kemeling van Aumatics.

Lees meer »
HubSpot Exchange integratie van Aumatics
HubSpot
Lennert Hut

HubSpot Exchange integratie: Aumatics regelde het in een half uur

Bij HubSpot denken de meesten al snel aan HubSpot CRM voor Sales, Marketing, Service en cms. Om het maximale uit HubSpot te kunnen halen is het van belang dat HubSpot ook nog eens werkt met een mailserver zoals Microsoft Exchange of Office365 mail. Dit is waar Aumatics zich als CRM partner zich onderscheid van een gemiddelde HubSpot partner. Wij hebben de kennis in huis om dit soort problemen snel op te lossen.

Lees meer »