Case: Totaaloplossing voor werken in de cloud

De  opdrachtgever zocht naar een schaalbaar platform voor werken in de cloud. Snelheid en schaalbaarheid waren essentieel bij de uitvoering van dit project. Aumatics IT-engineers bedachten een oplossing waarbij de infrastructuur, het netwerk, de uitvoering én het beheer vanaf de tekentafel opnieuw werden ingericht.

Nadrukkelijk werd gevraagd om een totaaloplossing voor de lange termijn. De architectuur en infrastructuur waren daarom minstens zo belangrijk.

We hadden een duidelijke match met hun bedrijfscultuur! Mede om die reden is na oplevering ook de monitoring, beveiliging en support aan Aumatics toevertrouwd.

Inmiddels zijn wij nu 9 jaar aan de slag voor deze opdrachtgever.

LEES MEER OVER (HER)INRICHTING VAN UW IT

Opdrachtgever

Toonaangevend softwarebedrijf (11.000 medewerkers) in de EU voor vergunningsverlening in de grond-, weg- en waterbouw.

Gevraagd oplossing

Het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren van werken in de cloud, met hoogwaardige IT Security en de kleinste kans op verstoring.

De uitdaging

De deadline. Zoals altijd :-). Daarnaast: de complexiteit van de IT-uitdaging vroeg om een allround aanpak en dus veel aandacht voor overleg. Intern en met de opdrachtgever.

Waarom aumatics

Wij waren in staat om een nieuwe omgeving vanuit de basis te ontwerpen, te implementeren en aan te bieden als SAAS. Met daarnaast solide ondersteuning van onze Skilled Servicedesk.

 
Op zoek naar ICT vacature in Den Haag? Kom werken bij Aumatics!

De opdrachtgever was op zoek naar pragmatische IT partner die paste bij hun bedrijfscultuur en werkmethodes. Omdat het bedrijf hard groeit, werd de omgeving niet alleen snel uitgerold, maar moest ook de oplossing flexibel zijn.

Heb je het over flexibiliteit, dan is ook snelheid onmisbaar. De opdrachtgever zocht geen IT-dienstverlener die één keer zijn best doet voor een vastomlijnd project. Van ons werd een servicegerichte houding gevraagd op duurzame basis. Zodat bij een probleem of incident snel kan worden ingegrepen, met compleet overzicht en achtergrondkennis.

Wij zorgden er vanaf de tekentafel voor dat de kans op incidenten zo klein mogelijk was. Vanaf het Aumatics Shared Service Center (SCC) wordt de omgeving 24 uur per dag bewaakt.

Treedt er een storing op, dan kunnen veel andere medewerkers gewoon doorgwerken door de gelaagde architectuur. Updates en verbeteringen, bijvoorbeeld voor IT Security, worden ingepland en zorgvuldig voorbereid, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Treedt er een onverwachte reactie op, dan kan een ingeplande update direct weer ongedaan worden gemaakt.

het resultaat

Een nieuwe Cloud-omgeving als Infrastructure As A Service (IAAS), gekoppeld aan een cloudomgeving op basis van Software As A Service (SAAS), zonder omkijken naar beheer en onderhoud. Schaalbaar en optimaal beveiligd met de laatste IT Security. Overzichtelijk gefactureerd, per maand, per gebruiker.

Onze dienstverlening

Consultancy, Project Engineering, dagelijks support van onze Skilled Servicedesk, 24×7 online bewaking, installeren nieuwe updates en hosting in het Aumatics Shared Server Center.

Producten: