Aumatics IT Services.

Veeam Backup: 1 abonnement als antwoord op de vraag.

Misschien ontbreekt backup met een veelvoorkomende reden. Omdat het -zacht gezegd- niet de hobby is van netwerkbeheerders. Want een verzorgde backup heeft bij een organisatie intern flink wat gevolgen. Selecteren van techniek, leverancier, de installatie van apparatuur, het onderhoud én vervolgens het daadwerkelijk (en vaak) ‘backuppen’.

Dat is gelukkig nu een doorlopend proces. Het grootste voordeel is; er bestaat een abonnement om dat te láten doen. De Veeam backup oplossing Cloud Connect is een van de bekendste cloud oplossingen voor klanten van Aumatics. Niet zo gek, want het verlost bedrijven van een hoop werk en er staan flink wat voordelen tegenover.

Veeam backup, wel actief maar niet zichtbaar

Om met het laatste te beginnen: geen aparte apparatuur, geen extra bezetting in de serverruimte en geen periodiek onderhoud. Sterker nog; geen onderhoud. Als onderdeel van het abonnement Backup as a Service (BaaS) neemt Veeam backup alles uit handen wat met backup te maken heeft.

Dat geldt voor alle typen bestanden. En daarbuiten: zonodig zoekt Veeam backup mee met je naar verloren mailtjes of andere typen bestanden.

De backup blijft niet beperkt tot bestanden. Want dat Veeam met Backup as a Service al het werk uit handen neemt, wil niet zeggen dat je nooit iets hoort van de service.

Wanneer dat gewenst is, kun je op ieder moment efficiënt inzicht krijgen in de status van de backup en mogelijke bedreigingen. Bijvoorbeeld om te controleren of de backup voldoet aan alle privacywetgeving.

Voor op de zaak, maar ook erbuiten

Dat complete pakket voor VEEAM back-up is voor iedereen die na coronatijd weer is neergestreken binnen het bedrijfspand, maar ook voor iedereen die gewoon mobiel wil blijven werken. Standaard onderdeel is namelijk de end-point protection.

In gewoon Nederlands; bescherming op pc’s, maar ook op mobieltjes, tablets en andere devices. Binnen of buiten het besloten bedrijfsnetwerk. En dan maakt het niet uit waar dat apparaat zich bevindt. Alle seinen op groen om weer wat meer buiten de deur te werken dus!

IT-Diensten

Een back-up oplossing voor de lange termijn

Weet je zeker dat de back-up in jouw organisatie werkt? En werkt alles over een jaar ook nog? Laat de implementatie en het beheer over aan de professionals van Aumatics.

Waar je het uiteindelijk voor doet

Back-ups maken doe je omdat het werk dat verzet wordt, hoog hebt zitten. Maar vooral omdat je dat ene moment voor wil blijven. Bij brand, stroomuitval, waterschade door lekkage of een incident kan belangrijke data verloren gaan.

Je wil je collega’s en klanten niet uitleggen dat het werk weer moet beginnen vanaf nul. En daar is het voor bedoeld. Via het overzichtelijke dashboard zet je de gegevens weer terug, ongeacht of je werkt met virtual pc’s of vaste pc’s. Daarbovenop helpt Veeam backup met het kiezen van het juiste moment aan de hand van data en screenshots. Hoeveel data je hebt, doet er niet toe. Er zit geen plafond aan. Zo bepaal je binnen enkele minuten wat je terug wil halen.

De oorzaak kan ook buiten je organisatie liggen. Ook hackers kunnen je gegevens buitmaken, steeds vaker door phishing of malware. Ook voor dit soort incidenten is een oplossing bedacht. Worden de gegevens gestolen, dan is de data ontoegankelijk. Alle gegevens worden met encryptie weggeschreven en daardoor onbruikbaar voor de buitenwereld.

Heb je meer kennis nodig over de toepasbaarheid van Veeam back-up voor jouw organisatie? Aumatics laat je graag zien op welke manier wij Microsoft 365 voorzien van eigentijdse backup met VEEAM-oplossingen.

Silver Cloud Service Provider van Veeam

Je kan erop vertrouwen dat het dan ook goed gebeurt. Dat zeggen wij niet alleen, dat vindt VEEAM zelf ook. Ook dit jaar is Aumatics weer Silver Cloud Service Provider van VEEAM. Dat betekent in de praktijk dat Aumatics de kennis in huis heeft om Veeam backup deskundig en effectief in te zetten.

Dus mocht je er nog niet over hebben nagedacht: wij hebben het denkwerk voor een veilige back-up al achter de rug. En wij helpen je er graag verder mee. 

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.