Aumatics IT Services.

Maak van black friday geen black december.

Hackers hebben een goede reden voor het verbinden van een ‘shoppersfeestje’ met een aanval op uw bedrijfsnetwerk. Aanvallers zoeken online naar iedere gelegenheid om een bedrijfsnetwerk binnen te dringen. Onze ervaring is dat die gelegenheid sneller wordt gevonden dan je denkt.

Bij een snelle scan van een netwerk – doen wij graag en vrijblijvend – komen wij regelmatig tientallen zwakheden tegen. Black Friday kan daar ongewild nog extra problemen aan toevoegen.

Zakelijke laptop, privé gebruik

Gartner, een invloedrijk onderzoeksbureau voor de IT heeft dit onlangs duidelijk laten zien. Ook hier kunnen we met de beschuldigende vinger wijzen naar corona. Het heeft er voor gezorgd dat werk en privé door elkaar lopen.

Dat geldt voor de meerderheid van de ondervraagden in de peiling van Gartner. Daaruit blijkt dat zo’n 55% van de tienduizenden ondervraagden aangaf dat zakelijke devices worden gebruikt voor persoonlijk gebruik. Vaak is dat online shopping. En daarmee komen we uit bij Black Friday.

Shop jij met de pc van je werkgever ook privé? Het kan goed zijn dat in de bruikleenovereenkomst van je pc staat dat dit geen goed idee is. Zo niet, dan hierbij nog een keer: geen goed idee.

Zo wordt je in deze tijd bijvoorbeeld bestookt met Black Friday deals in mails. Controleer je iedere link in zo’n mailing? Is deze ook daadwerkelijk afkomstig is van de webwinkel?

Met één klik binnen

Is dit niet het geval, dan is de kans aanwezig dat je hackers met één klik toegang geeft tot je device. Dat gebeurt op de achtergrond, zonder dat je dat door hebt. Via jouw device kan de aanvaller dan proberen om toegang te krijgen tot het bedrijfsnetwerk.

Waar dat toe leidt, kunnen we dagelijks lezen in het nieuws. Voor het herstellen van een aanval ben je zo een maand kwijt. Dure dagen zijn dat, waarbij veel collega’s met hun armen over elkaar zitten.

2 tips, met een aanbod ter preventie

Als je wachtwoorden ooit één keer zijn gelekt, is de kans groot dat je gegevens worden aangeboden op het dark web.

Benieuwd naar de check? Vraag het ons onderaan de pagina of lees meer over onze dienstverlening voor IT Security. Welke aanpak voor IT Security wordt gekozen is mede afhankelijk van hoeveel en welke gegevens we tegenkomen op het dark web.       

IT-Diensten

Staat jouw bedrijfsdata op het Dark Web?

Worden jouw zakelijke e-mailadressen te koop aangeboden op het Dark Web? Aumatics vertelt het je snel, gekoppeld aan een plan van aanpak voor meer cyber security. 

Een wachtwoordmanager voorkomt dure vergissingen

Gebruik een extra slot op de deur. Wachtwoorden zijn vaak minder sterk dan je denkt. Het gebruik van een wachtwoordmanager voorkomt veel ellende. Het is een extra slot op de deur. Hard nodig vandaag de dag!

We laten je daarom graag gratis kennismaken met wachtwoordmanager Keeper. Vraag een licentie voor een proefperiode, voor jou en je collega’s. 

Zo minimaliseer je de kans dat wachtwoorden onbeveiligd rondslingeren op de verkeerde plekken. En wachtwoorden die uit de wachtwoordenkluis van Keeper toch worden gestolen zijn door encryptie elders onbruikbaar.

  • Gewoon vanuit je browser
  • Alleen jij bepaald de toegang
  • Alle wachtwoorden achter slot en grendel
  • Na proefperiode: €2,50 per maand

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.