Aumatics IT Services.

Starlink op de Mont Ventoux (en in heel de EU)

Starlink krijgt een nieuwe optie voor klanten. Het satellietinternet is nu ook beschikbaar in de gehele EU, zonder dat de locatie gewijzigd hoeft te worden. Vóór mei 2022 kon Starlink alleen worden gebruikt in een vooraf aangegeven gebied. Dat is niet meer nodig, waardoor het systeem veel flexibeler wordt.

Bestaande gebruikers hebben een e-mail ontvangen van SpaceX met de aankondiging van de nieuwe optie. Ook de Starlink sets van Aumatics kunnen gebruik maken van deze optie.

Starlink internet op de Kale berg

Inmiddels hebben de eerste klanten al gebruik gemaakt van internet in het buitenland. De audiovisuele pro’s van NFGD testten in mei 2022 de set op de Mont Ventoux. Op de top van de beroemde ‘Kale berg’ testten zij met succes een internetverbinding voor het onderhouden van contact in het dal.

starlink op de Mont Ventoux

Aan de voet van de Mont Ventoux is de start/finish gevestigd van de Tour du ALS. Het jaarlijkse benefietevenement in Frankrijk wordt niet alleen gesponsord door NFGD. NFGD verzorgt als audiovisuele partner ook alle verbindingen voor de Stichting ALS tijdens dit evenement.

De internetsnelheid en betrouwbaar waren uitstekend, aldus de professionals. De verbinding was snel, zonder vertraging. Alleen een hevige hagelbui, gecombineerd met dichte mist, deed de verbinding korte tijd uitvallen. De link met het grondstation werd daarna direct en automatisch weer opgepakt.

Prima snelheid, amper vertraging

Zie onder de statistieken. De snelheid is een prima 9Mbps, genoeg voor probleemloos snel internet voor een paar werkplekken. Daarnaast is er met een latency tussen de 24-142 msec bijna geen vertraging op de lijn. NFGD was zo vriendelijk om de stats vanaf de Mont Ventoux met ons te delen. Dank jullie wel!

Starlink huren? Binnen een dag snel internet via de satelliet, zonder datalimiet.

snelheid van Starlink

De optie voor internet in de EU kost eenmalig €25 euro.

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.