Dit is wat u moet weten

 

Mr.Aumatics-helpt

WiFi

Wat is het gevaar van (openbare) WiFi?

Via een WIFI-netwerk heeft een kwaadwillende geen kabel nodig om het netwerk te benaderen.
Internetverkeer kan worden afgetapt waardoor persoonlijke gegevens die via internet worden verstuurd, achterhaald en misbruikt kunnen worden. Tevens kunnen bestanden op de computer worden gewijzigd of gekopieerd.

Een openbaar WIFI of hotspots in openbare gelegenheden, al dan niet met een wachtwoord, geeft in theorie iedereen inzicht in o.a. de bezochte websites en toegang tot e-mailaccount.
Een crimineel kan eenvoudig een dummy netwerk opzetten waarmee u bij het zoeken van de sterkste verbinding, direct in de val kan lopen, waarna deze eenvoudig berichten kan versturen vanaf uw IP-adres. Met alle gevolgen van dien.

 

Hoe zorg ik voor een veilige WiFi?

Om te zorgen voor een veilige WIFI-omgeving binnen uw netwerk is het volgende nodig:

  • Scheiden van gasten- en bedrijfsnetwerk.
  • Wireless printers, thermostaat, etc. op een separaat netwerk.
  • Iedere gebruiker voorzien van eigen inlognaam voor op het netwerk.

Om gebruik te maken van openbare netwerken moet rekening worden gehouden met:

  • Wissen van voorgaande WIFI-verbindingen.
  • Geen bedrijfsgevoelige activiteiten verrichten op openbaar netwerk.
  • Controleren of de naam van de WIFI-verbinding overeenkomt met de locatie.

 

Aumatics biedt geavanceerde beveiligde WIFI oplossingen die niet alleen ongepast en illegale content blokkeren, ze beschermen ook gebruikers voor data-diefstal, kraken van wachtwoorden, malware en nog meerdere andere kwaadwillende aanvallen.

De technologie detecteert en kwalificeert alle toegangspunten en aangesloten apparaten zoals smartphones en tablet, in en om de geautoriseerde omgeving en zorgt ervoor dat kwaadaardige access points direct worden weggedrukt, zonder de wifi-punten in de omgeving te verstoren. De accesspoint zijn voorzien van dezelfde software als de firewalls en zijn hierbij extra voorzien van een compleet gescheiden gasten- en bedrijfsnetwerk.

Eventueel kwaadwillende ‘rogue access points’ (willekeurige wifi access points die zonder expliciete toestemming in de buurt van het netwerk is), zullen worden tegengehouden.

Aumatics houdt een overzicht bij van alle mensen die zich hebben aangemeld. Wanneer een bekende gebruiker probeert een connectie op te zetten met een kwaadwaardig access point, wordt de connectie direct geblokkeerd door de de-authentication package. Hiernaast kan Aumatics ook draadloos de diverse netwerken scheiden om impact te verkleinen.

 

Neem contact op