We beschermen

We beschermen je IT omgeving

De complexiteit van IT omgevingen neemt toe en zo ook de afhankelijkheid die je als organisatie hebt. Net als water uit de kraan, verwachten we allemaal dat de IT systemen het ook te allen tijde “gewoon doen”.

Om dit mede mogelijk te maken moeten de centrale systemen in datacenters of in de cloud, samen met de werkplekken van de gebruikers up-to-date zijn met de laatste beveiligingsupdates en systeemverbeteringen. Ook de security moet van hoog niveau zijn om de systemen, de gebruikers en de data van je organisatie te beschermen tegen datalekken, ransomware, virussen en andere bedreigingen.

We bewaken en beschermen je systemen hiertegen. 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Een geruststellende gedachte.

Start at the door

Gedegen beveiliging begint al voor een belangrijk gedeelte bij de voordeur van je organisatie. De bekende Internet verbinding waarover data wordt verstuurd en ontvangen. Via deze verbinding proberen cybercriminelen zich ook toegang te verschaffen tot je netwerk en je bedrijfsgegevens.

Een goede bescherming begint dus met een goede Firewall. Een apparaat dat als gatekeeper en bewaker controleert of gegevens naar binnen mogen maar ook of ze naar buiten mogen.

Voor de beste bescherming levert, installeert, implementeert en beheert Aumatics Firewall oplossingen van Watchguard, Palo Alto en Clavister. Tevens leveren we de stabiele glasvezel Internet verbinding naar je bedrijfspand. Aumatics levert glasvezelverbindingen van Eurofiber, Uniscape, KPN en Tele2. Stuk voor stuk beschikken ze over een modern en stabiel netwerk, waarbij we voor je kijken naar beschikbaarheid en de beste prijs.

De voordeur is 1 maar ook eventuele achterdeuren dienen bewaakt en beschermd te worden. Als voorbeeld, onze WiFi accesspoint oplossingen staan in verbinding met de centrale Firewall zodat je ook via je WiFi netwerk optimaal beschermd bent. En als we de werkplekken daar nu ook nog aan toe voegen, hebben we een daadwerkelijke 360° view van de omgeving.

Uiteraard beheren en bewaken we de verbindingen en de firewalls op een 24×7 basis.

Bewaken je IT
we beschermen je IT

Cloud bescherming

Organisaties zien steeds meer de voordelen van de Cloud. Flexibiliteit en schaalbaarheid zijn belangrijke factoren voor een migratie naar de cloud. Kosten worden ook wel genoemd maar een migratie naar de Cloud hoeft niet per definitie te betekenen dat het voordeliger is dan alternatieven. 

Aumatics heeft zich gespecialiseerd in de beveiligingsmogelijkheden van de Cloud en dan met name Microsoft Azure en Office 365.

Microsoft heeft veel geïnvesteerd in beveiligingsoplossingen en de resultaten mogen er zeker zijn. 

De oplossingen die we bieden zijn niet enkel gericht op het buitenhouden van cybercriminelen maar ook op het binnenhouden van bedrijfsdata en intellectueel eigendom. 

Take away: Cloud bescherming is een gedeelte verantwoordelijkheid van de klant en de Cloud provider.

WErkplek en gebruiker

Alle techniek ten spijt, het is helaas gebleken dat de mens toch de zwakste schakel in de keten blijkt te zijn… 

Iets om gedegen rekening mee te houden. Het kan onwetendheid zijn waardoor er zaken mis gaan, maar helaas is ook te vaak gebleken dat het opzet is. 

We moeten dus niet alleen de IT systemen bewaken en beschermen maar ook de IT middelen die gebruikt worden door de medewerkers en hun gedrag bewaken. Uiteraard niet inhoudelijk en de GDPR wetgeving volgend, maar zelfs met dat in place is het mogelijk om afwijkingen te detecteren van “normaal gedrag” . De systemen zijn in staat om dit soort afwijkingen te detecteren en er op te alarmeren. Zo voorkom je data lekken en verlies van bedrijfsdata.

Een andere, eenvoudig te implementeren oplossing is het aanzetten van een MFA of 2FA oplossing. 

We beschermen

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je iets meer weten over onze diensten? Stuur ons gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Of neem telefonisch contact met ons op: 085 – 489 1240