Evenement 8 juni 2017

1ehulp@warmtebeheer

 

Aanleiding

De overheid vindt dat Nederlandse huishoudens en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte en restwarmte moeten worden verwarmd. Zo bespaar je energie en dring je de CO2-uitstoot terug. In deze ambitie spelen groot- en kleinschalige warmtenetten een cruciale rol. De overheid wil het gebruik van bestaande warmtenetten optimaliseren en investeringen in nieuwe netten aanmoedigen. De regelgeving voor de warmtelevering is hervormd en heeft de markt toegankelijk gemaakt. Hier spelen nieuwe en bestaande spelers op in door het ontwikkelen van initiatieven. Dit evenement helpt bedrijven en organisaties vooruit door informatie te geven met betrekking tot innovatief warmtebeheer, van warmtenet tot klant.

Doelgroepen

Warmtebedrijven:

Er zijn veel start-ups, nieuwe partnerschappen en initiatieven om zowel kleine als grote slimme en duurzame warmtenetten te ontwikkelen. Ook gevestigde spelers ontwikkelen nieuwe netten of innoveren bestaande netten in de markt die in één klap is opgeleefd. Ons evenement helpt hen vooruit, van warmtenet-ontwikkeling tot -exploitatie.

Waterbedrijven:

Waterbedrijven willen een actieve bijdrage leveren aan het terugdringen van fossiele energie bij drinkwater. Zij zien steeds meer het nut om zich te voorzien in warm water via duurzame warmtenetten (o.a.).
Hiernaast willen waterbedrijven hun waterbeheer efficiënt inrichten. Zij zijn bij dit evenement aan het juiste adres. De beheerssystemen die wij voor warmte presenteren, zijn specifiek toepasbaar voor water.

Woningcorporaties (WoCo’s), vastgoedbeheerders, projectontwikkelaars:

WoCo’s en vastgoedbeheerders die warmte leveren aan huurders en kopers worden sinds de Warmtewet gecategoriseerd als energieleverancier. Dit leidt tot nieuwe verplichtingen en brengt nieuwe vraagstukken met zich mee. Besteden ze uit of omarmen ze deze door zich te ontwikkelen als warmtebedrijf? Ons evenement helpt hen hiermee verder.

 

Nut van het evenement

Voor deze partijen betekenen deze ontwikkelingen één ding: dat ze 1e hulp nodig hebben bij warmtebeheer! Want bij warmtebeheer komt veel kijken. Globaal op 2 vlakken:

  • Hoe innoveer je mee in deze opgeleefde markt om (beter) renderende businesscases en een efficiënte warmte-exploitatie te realiseren?
  • Hoe beheer je warmte in de praktijk op een slimme manier van aanleg en onderhoud van een warmtenet tot en met facturatie aan de klant?

Ons evenement richt zich op duurzaam warmtebeheer in de gehele keten, van de ontwikkeling tot de exploitatie van het warmtenet. Voor iedere speler in de markt is er toegepaste informatie beschikbaar. Er zijn experts uit de hele keten van het warmtebeheer aanwezig die spreken en workshops geven over praktijkvraagstukken en innovatieve oplossingen. Ook zijn er standjes waar er rustig (verder) gepraat kan worden met de experts. En als klap op de vuurpijl: het Twente Solar Team komt spreken!

 

Programma

12:30 uur: Ontvangst in Kinepolis Dordrecht

13:00 uur: Start plenair programma met Twente Solar Team & Partners
1e hulp@warmtebeheer

14:00 uur: Start workshops ronde 1

14:45 uur: Pauze met drankje & snack

15:00 uur: Start workshops ronde 2

15:45 uur: Afsluiting met korte animatiefilm

16:15 uur: Netwerkborrel met bittergarnituur

 

Workshops

Tijdens ons evenement worden er 6 workshops gehouden van 45 minuten. Ze worden in 2 rondes gegeven (3 workshops per ronde).
Dat betekent dat u 2 workshops kunt bijwonen. U hoeft zich niet in te schrijven voor de workshops, hierdoor kunt u ter plekke beslissen welke workshop uw voorkeur heeft.

De workshops beantwoorden de volgende vragen (o.a.):

1.) Hoe ontwikkel ik een slim en duurzaam warmtenet?
2.) Hoe registreer ik een warmtenet in GIS met online toegang?
3.) Hoe beheer ik een warmtenet efficiënt en voorspellend?
4.) Hoe onderhoud ik een warmtenet en – installaties?
5.) Hoe meet ik warmteverbruik slim én betrouwbaar?
6.) Hoe factureer ik het verbruik online?
7.) Hoe automatiseer ik mijn klantenbeheer?
8.) Hoe krijg en houd ik ‘big’ meet-& klantdata op orde?
9.) Hoe garandeer ik data-vertrouwelijkheid bij in ‘the cloud’ werken?
10.) Welke onderdelen van warmtebeheer doe ik zelf en welke besteed ik uit?

 

EXTRA:
  • U kunt na een workshop verder praten met de experts bij de standjes!
  • U kunt zich opgeven om na het programma aansluitend een gratis Blokbuster film te kijken!
  • U kunt een rondleiding krijgen van Kinepolis! Interessant omdat zij zijn gevestigd aan het bekende Energieplein en zijn aangesloten op het duurzame stadsverwarmingsnet.

 

Bereikbaarheid

Het adres van Kinepolis Dordrecht is:

Lijnbaan 200
3311 RL Dordrecht
Nederland
Tel. 078 – 782 0000

Auto
Met de auto kunt u ons bereiken via de Noordendijk. U volgt de borden voor parkeergarage “Energiehuis” De parkeergarage staat naast de bioscoop. Parkeren in Garage Energiehuis: €2,50 voor 4 uur. Afwaarderen aan onze kassa’s.

Openbaar vervoer
U kunt Kinepolis Dordrecht bereiken met buslijn 10, halte Energiehuis. Voor actuele bustijden kijkt u op www.arriva.nl.

Fiets
De parkeergarage heeft ook een zeer grote fietsenstalling.

Rolstoeltoegankelijkheid
Kinepolis Dordrecht heeft rolstoelplaatsen in elke zaal. Wilt u deze boeken? Neem contact met ons op >>>. Lift en minder validentoilet zijn aanwezig.

 

Aanmelden

Om u GRATIS aan te melden, klik hier >>>
Wacht niet te lang, er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

 

Klik hier als u de flyer van het evenement wilt downloaden of printen >>>>

 

Het evenement is mede mogelijk gemaakt door de volgende bedrijven: