IT CYBER SECURITY VAN AUMATICS

Fundament voor veilig werken en ondernemen.

Wie het nieuws een beetje volgt, kan er niet omheen. Bedrijven zijn steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Inlichtendiensten, producenten en dienstverleners bevestigen dat. En het zijn echt niet alleen de grote namen. Want aanvallers zoeken soms gericht. Maar nog vaker willekeurig.

Hackers, verspreiders van ransomware, spammers: ze pakken je op je zwakke plek. Zorg er dus voor dat jouw organisatie geen zwakke plek heeft. Met de Aumatics Cyber Security Totaalaanpak. 

HET PLAN VOOR IT SECURITY

Valt jouw organisatie op bij hackers, spammers en verspreiders van ransomware? Of zitten ze al op het bedrijfsnetwerk en wachten ze op het juiste moment? Het antwoord op deze vraag is het begin van duurzame verdediging. U heeft wat te verliezen. Geld, inventaris, maar nog vaker de continuïteit van de bedrijfsvoering én kostbare bedrijfsdata.  

Wees er eerder bij dan aanvallers. Vraag vandaag een Vulnerability Scan aan bij IT Security experts van Aumatics. Op verzoek controleren wij ook of uw gegevens worden worden aangeboden met een Dark Web Scan. 

Succesvolle aanvallen op systemen, applicaties en gebruikers via ransomware, malware en phishing zorgen voor enorme financiële schade. Diefstal van gevoelige bedrijfsdata of uitlekken van privacygevoelige data via kwetsbaarheden in je netwerk of systemen kunnen leiden tot hoge boetes. Ook bedreigen zij continuïteit en reputatie van je organisatie. 

Mocht het door externe factoren toch een keer misgaan, dan grijpen we direct in. Zo zorgen we voor snel en succesvol herstel.

STAP 1: IT SECURITY OVERZICHT

De IT Security Experts bij Aumatics scannen het bedrijfsnetwerk vrijblijvend met een Vulnerability Scan op: 

al aanwezige bedreigingen

aangetroffen kwetsbaarheden en lekken

vermeldingen op het Dark Web

Bellen met de IT Security experts van Aumatics kan ook:

085 489 12 40

STAP 2: PLAN VAN AANPAK

Voor het beveiligen van je IT omgeving zijn veel security oplossingen beschikbaar. Welke kies je?Aumatics helpt hierbij. Ons portfolio bestaat uit een breed scala aan gerenommeerde IT Security oplossingen die we inzetten voor het beschermen van de data van onze klanten. Door de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan met de IT Security producten, leveren we deze vaak als dienst zodat jij er geen omkijken naar hebt en je kunt richten op je bedrijf.

De producten geven tevens invulling aan de eis vanuit de AVG/ GDPR wetgeving die stelt dat je als organisatie ‘passende technische en organisatorische maatregelen moet nemen’ voor het beschermen van persoonsgegevens.

Met onze kennis van de AVG/ GDPR zorgen we voor een gedegen implementatie van de IT Security oplossing die in lijn is met deze wetgeving.

Multi factor Authenticatie (MFA)

Met de inzet van een MFA oplossingen zet je als klant een enorme stap in het verbeteren van je toegangsbeveiliging. Het principe is eenvoudig; als gebruiker moet je iets weten en iets hebben om toegang te krijgen tot de IT omgeving. Je hebt dus naast je wachtwoord (iets weten) een getal nodig dat gegenereerd wordt door een app op je telefoon (iets hebben). 

Mocht het dus zo zijn dat iemand onverhoopt je wachtwoord weet te achterhalen, is inloggen voor deze persoon niet mogelijk doordat hij niet beschikt over je telefoon waar het getal op wordt gegenereerd. Aumatics heeft gekozen voor de MFA oplossing van Microsoft en Watchguard

Next Generation Firewalls

De basis van een firewall is dat deze je IT omgeving beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Aumatics levert voor elke IT omgeving firewalls van Watchguard en Palo Alto. Deze firewalls bieden meerdere lagen van bescherming waardoor de beveiliging van je netwerk en je data zeer hoog is. De technische mogelijkheden van de firewalls zijn uitgebreid en we helpen je graag bij het kiezen van de juiste oplossing die we vervolgens voor je implementeren en beheren. 

Vanuit ons Shared Service Center beheren we je security oplossingen en bewaken je IT omgeving 24×7. 

Optimaal wachtwoordbeheer

Voor elke website of applicatie hetzelfde wachtwoord gebruiken is niet verstandig. Veel verstandiger is het om een uniek en complex wachtwoord te maken voor elke website of applicatie. Mocht er een wachtwoord “lekken” of bekend raken bij iemand, dan hoef je deze maar op 1 plek te veranderen. Dat betekent echter wel dat je veel wachtwoorden moet onthouden of moet vastleggen. 

Dit doe je niet op papier of in een Excel bestand maar met behulp van een goede password manager zoals die van Keeper. Keeper biedt je de mogelijkheid voor het genereren van unieke en complexe wachtwoorden en bewaard deze versleuteld in een digitale kluis waar enkel jij de toegangssleutel van hebt. JE kan de kluis vanaf elke locatie en altijd benaderen.

Keeper is de oplossing voor bedrijven die haar medewerkers de mogelijkheid wil bieden om veilig wachtwoorden op te slaan en te gebruiken. Met de optie Breachwatch controleert Keeper of je mailadres onderdeel is geweest van een datalek zodat je passende actie kan ondernemen.

Off site Back-up

Of je nu al volledig in de cloud werkt, je IT omgeving nog on-premise hebt staan of een combinatie van beide, het veiligstellen van je documenten en gegevens is onverminderd cruciaal. Het beschikken over een goede back-up is niet alleen in het geval van een technische verstoring of het per ongeluk verwijderen van een document handig. Het biedt ook de mogelijkheid voor herstel in het geval van bijvoorbeeld een cryptolocker; een ransomware aanval waar de hacker je gegevens onherkenbaar versteuteld en je data niet meer beschikbaar is. Dit geldt dus ook als je gebruik maakt van Microsoft 365. Ook dan is het maken van een back-up noodzakelijk. 

Met onze off-site back-up oplossingen  van Veeam en Datto stellen we je data op gezette tijden veilig en controleren we actief de status van het back-up systeem. Een prettige gedachte, wetende dat je data veilig is. 

 

Endpoint protection Anti-virus, Malware en Phishing

Voor het beschermen van de werkplek van de gebruikers bieden we de Endpoint Security oplossingen van onze partner ESET. Deze biedt met haar IT Security producten een optimale beveiliging van je werkplek. Er wordt gebruik gemaakt van meerlaagse bescherming tegen virussen en ransomware. 

Aumatics heeft voor ESET gekozen als partner aangezien hun product een hoge mate van detectie heeft en zeer weinig belasting op het systeem legt tijdens het beschermen ervan. 

Lees onze blogs over IT Security

Black Friday
IT Security
Lennert Hut

Maak van Black Friday geen Black December

Black Friday? Leuke actie van de detailhandel voor shoppers. Maar daarnaast ook een risico voor de IT Security in een organisatie. Met een wachtwoordmanager voorkom je zakelijke schade door gelekte persoonlijke wachtwoorden.

Lees verder »
3 tips van de AIVD voor meer cyber security
IT Security
Lennert Hut

3 tips van de AIVD voor meer cyber security

Een aanval van hackers of het verwijderen van ransomware is niet alleen kostbaar. Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging, onderdeel van de AIVD, bindt de strijd aan met 3 leidende principes. Wij delen ze graag.

Lees verder »
Aumatics bij DIFx over Cyber Security en de kans dat je gehackt wordt
IT Security
Lennert Hut

DIFx Live: word ik binnenkort gehackt?

Stel: jouw onderneming staat niet overmatig in de schijnwerpers. Je verkoopt geen staatsgeheimen. Je werkt niet voor de Nederlandse Bank. Moet ik mij zorgen maken over mijn cyber security?

Lees verder »