IT security producten

"De juiste producten voor de beste IT Security"

verbeter je IT security en vraag advies!

Kies de juiste strategie voor optimale IT Security. We adviseren je graag over de juiste producten, implementatie en beheer.

Vul het formulier hiernaast in of bel: 085 – 489 1240. We helpen je graag!

Kies de beste Security oplossingen

Voor het beveiligen van je IT omgeving zijn veel security oplossingen beschikbaar en welke moet je nu kiezen? Aumatics helpt je hierbij. Ons portfolio bestaat uit een breed scala aan gerenommeerde IT Security oplossingen die we inzetten voor het beschermen van de data van onze klanten. Door de jarenlange ervaring die we hebben opgedaan met de IT Security producten, leveren we deze vaak als dienst zodat jij er geen omkijken naar hebt en je kunt richten op je bedrijf.

De producten geven tevens invulling aan de eis vanuit de AVG/ GDPR wetgeving die stelt dat je als organisatie “passende technische en organisatorische maatregelen moet nemen” voor het beschermen van persoonsgegevens. Met onze kennis van de AVG/ GDPR zorgen we voor een gedegen implementatie van de IT Security oplossing die in lijn is met deze wetgeving.

Multi factor Authenticatie (MFA)

Met de inzet van een MFA oplossingen zet je als klant een enorme stap in het verbeteren van je toegangsbeveiliging. Het principe is eenvoudig; als gebruiker moet je iets weten en iets hebben om toegang te krijgen tot de IT omgeving. Je hebt dus naast je wachtwoord (iets weten) een getal nodig dat gegenereerd wordt door een app op je telefoon (iets hebben). 

Mocht het dus zo zijn dat iemand onverhoopt je wachtwoord weet te achterhalen, is inloggen voor deze persoon niet mogelijk doordat hij niet beschikt over je telefoon waar het getal op wordt gegenereerd. Aumatics heeft gekozen voor de MFA oplossing van Microsoft en Watchguard

Next Generation Firewalls

De basis van een firewall is dat deze je IT omgeving beschermt tegen aanvallen van buitenaf. Aumatics levert voor elke IT omgeving firewalls van Watchguard en Palo Alto. Deze firewalls bieden meerdere lagen van bescherming waardoor de beveiliging van je netwerk en je data zeer hoog is. De technische mogelijkheden van de firewalls zijn uitgebreid en we helpen je graag bij het kiezen van de juiste oplossing die we vervolgens voor je implementeren en beheren. 

Vanuit ons Shared Service Center beheren we je security oplossingen en bewaken je IT omgeving 24×7. 

Optimaal wachtwoordbeheer

Voor elke website of applicatie hetzelfde wachtwoord gebruiken is niet verstandig. Veel verstandiger is het om een uniek en complex wachtwoord te maken voor elke website of applicatie. Mocht er een wachtwoord “lekken” of bekend raken bij iemand, dan hoef je deze maar op 1 plek te veranderen. Dat betekent echter wel dat je veel wachtwoorden moet onthouden of moet vastleggen. 

Dit doe je niet op papier of in een Excel bestand maar met behulp van een goede password manager zoals die van Keeper. Keeper biedt je de mogelijkheid voor het genereren van unieke en complexe wachtwoorden en bewaard deze versleuteld in een digitale kluis waar enkel jij de toegangssleutel van hebt. JE kan de kluis vanaf elke locatie en altijd benaderen.

Keeper is de oplossing voor bedrijven die haar medewerkers de mogelijkheid wil bieden om veilig wachtwoorden op te slaan en te gebruiken. Met de optie Breachwatch controleert Keeper of je mailadres onderdeel is geweest van een datalek zodat je passende actie kan ondernemen.

Off site Back-up

Of je nu al volledig in de cloud werkt, je IT omgeving nog on-premise hebt staan of een combinatie van beide, het veiligstellen van je documenten en gegevens is onverminderd cruciaal. Het beschikken over een goede back-up is niet alleen in het geval van een technische verstoring of het per ongeluk verwijderen van een document handig. Het biedt ook de mogelijkheid voor herstel in het geval van bijvoorbeeld een cryptolocker; een ransomware aanval waar de hacker je gegevens onherkenbaar versteuteld en je data niet meer beschikbaar is. Dit geldt dus ook als je gebruik maakt van Microsoft 365. Ook dan is het maken van een back-up noodzakelijk. 

Met onze off-site back-up oplossingen  van Veeam en Datto stellen we je data op gezette tijden veilig en controleren we actief de status van het back-up systeem. Een prettige gedachte, wetende dat je data veilig is. 

 

neem contact op voor it security

We helpen je graag met het kiezen van de juiste IT Security producten, en het implementeren ervan. Alleen met deskundige implementatie profiteer je van de juiste bescherming.

Natuurlijk beheren en bewaken we ze voor je zodat je er geen omkijken naar hebt. 

Stuur ons gerust een mail als vragen hebt of neem telefonisch contact met ons op: 085 – 489 1240

Endpoint protection Anti-virus, Malware en Phishing

Voor het beschermen van de werkplek van de gebruikers bieden we de Endpoint Security oplossingen van onze partner ESET. Deze biedt met haar IT Security producten een optimale beveiliging van je werkplek. Er wordt gebruik gemaakt van meerlaagse bescherming tegen virussen en ransomware. 

Aumatics heeft voor ESET gekozen als partner aangezien hun product een hoge mate van detectie heeft en zeer weinig belasting op het systeem legt tijdens het beschermen ervan. 

Lees onze blogs over IT Security

Zero Trust beveiliging van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Zero Trust: regisseur voor IT Security

Vertrouwen is goed, maar je wil ook dat er water uit de kraan komt thuis. Aumatics past daarom het Zero trust netwerkbeveiliging toe voor klanten met kritische infrastructuur, zoals waterleidingbedrijven.

Lees verder »
Webinar van Tenable: cyber security voor je Active Directory
IT Security
Lennert Hut

Aandacht voor Active Directory in Tenable webinar

De kennis bij Tenable over cyber security zie je niet alleen af aan de producten. De kennis wordt 15 september gedeeld in een webinar. Goede onderwerpkeuze en hard nodig, vindt senior IT engineer en ethical hacker Frank Kemeling van Aumatics.

Lees verder »
wat je doet tegen datalekken
IT Security
Lennert Hut

IT Security staat onder druk in 2021. Wat doe jij ertegen?

Pensioenfondsen, de GGD, multinationals en gemeenten: allemaal moesten ze in de afgelopen maanden bekend maken dat ze een datalek hadden. Kaseya, ontwikkelaar van IT Security en -Management software, ziet 4 belangrijke trends én heeft 6 tips om diefstal van je gegevens te voorkomen.

Lees verder »

De juiste IT Security oplossing

We helpen je graag met het kiezen van de juiste IT Security producten en het implementeren ervan. Enkel met de een goede implementatie ervan bieden ze de juiste bescherming.

Natuurlijk beheren en bewaken we ze voor je zodat je er geen omkijken naar hebt. 

Stuur ons gerust een mail als vragen hebt of neem telefonisch contact met ons op: 085 – 489 1240