Cyber security

"IT beveiliging optimaal geregeld"

IT beveiliging gewoon goed geregeld

Bedrijven zijn steeds vaker het doelwit van cybercriminelen. Succesvolle aanvallen op systemen, applicaties en gebruikers via ransomware, malware en phishing zorgen voor enorme financiële schade. Diefstal van gevoelige bedrijfsdata of uitlekken van privacygevoelige data via kwetsbaarheden in je netwerk of systemen kunnen leiden tot hoge boetes. Ook bedreigen zij continuïteit en reputatie van je organisatie. 

Aumatics helpt aanvallen te voorkomen en je gebruikers en IT middelen te beschermen tegen cybergevaar. Mocht het door externe factoren toch een keer misgaan, grijpen we direct in en zorgen voor snel en succesvol herstel.

Aumatics Moderne Werkplek Overal werken
Systemen, applicaties en gebruikers weerbaar tegen aanvallen

Moderne IT infrastructuren vragen om “Security by design”. Door het scheiden van belangrijke delen van de infrastructuur en toepassen van meerdere beveiligingslagen, worden systemen en applicaties optimaal beschermd tegen cybergevaar. 

Dankzij geavanceerde identiteit- en toegangscontrole hebben alleen de juiste gebruikers toegang. Eventuele bedreigingen en aanvallen worden direct en automatisch vastgelegd en doorgestuurd naar ons securityteam. Meldingen worden geanalyseerd en de juiste acties worden direct opgestart. 

Je gebruikers leren gevaren via email tijdig te herkennen door phishing simulatie, een handig dashboard en online training. Voorkomen is beter dan genezen.

Veilig werken met vertrouwelijke gegevens en documenten

Veel informatie en documenten binnen bedrijven is confidentieel en bedoelt voor een select publiek. De hele dag echter wisselen we informatie uit via chat, email, clouddiensten en internet. Hoe voorkom je ongewenste verspreiding van bedrijfsdata? 

Wij helpen je om gegevens veilig op te slaan en gecontroleerd te verspreiden met de toepassing van gedegen ‘Information Protection’. 

Je vertrouwelijke documenten worden versleuteld en zijn permanent beschermd, waar ze ook worden opgeslagen en met wie ze ook worden gedeeld. Je bepaalt zelf wie toegang heeft en welke bewerkingen zijn toegestaan. Deze rechten kun je op elk moment weer intrekken. Achteraf kun je altijd zien wat er met het document is gebeurd en wie deze heeft ingezien. 

Zo heb je altijd volledige controle over jouw gegevens. Veilig samen werken.

Aumatics Moderne Werkplek Veilig Werken
Aumaticas Moderne Werkplek Beheerd
Gevoelige data beschermd tegen datalekken

Wij helpen jouw organisatie grip te houden op vertrouwelijke data en deze binnen het bedrijf te houden. We controleren en borgen samen met jou de correcte toepassing van de AVG/ GDPR regels. Met een moderne, versleutelde werkplek kun je veilig werken. 

Door de toepassing van ‘Data Leak Prevention’ technologie wordt alle data die jouw bedrijf verlaat gecontroleerd op vertrouwelijke inhoud en zo nodig geblokkeerd. Bedrijfsmiddelen worden op afstand beheerd waardoor de gegevens op een verloren laptop of telefoon altijd beschermd blijven.

Vraag over de Moderne Werkplek?

Moderne werkplek Diensten

Microsoft 365​

Snel en overal flexibel samenwerken in de Cloud met de Microsoft Office en je overige bedrijfsapplicaties, dat is wat de moderne werkplek biedt. Wij helpen je in het gehele traject om er optimaal gebruik van te maken. Van ontwerp, migratie tot beheer van de werkplekken en gebruikersondersteuning. ​

Adoptie. Het omarmen van de IT oplossing​

Je strategisch gekozen IT oplossing echt laten werken voor je. Het wordt "adoptie" en het betekent dat we ervoor zorgen dat de moderne werkplek optimaal ingezet en gebruikt wordt binnen je organisatie. Niet alleen een technische migratie maar juist zorgen dat je een grote stap vooruit zet.​
"Met de door Aumatics beheerde Office 365 laptops kunnen we overal veilig samenwerken en als we vragen hebben dan staat de Servicesdesk ons altijd prima te woord!"
Moderne-Werkplek-3-Testimonial
L. Cools
Office manager
Moderniseer je werkplek: Use Cases voor jouw industrie

Modern Workplace voor (Bio)pharmacy

Met de inzet van de verschillende onderdelen van Microsoft 365 helpen we biofarmaceutische bedrijven veilig om te gaan met patient gegevens en case studies. In het kader van compliancy houden we bij de implementatie rekening met de AVG/ GDPR wetgeving en vervullen we indien gewenst de DPO rol voor u. DPO-as-a-Service.

Modern Workplace voor Financials

De financiele wereld heeft een enorme verandering ondergaan waarbij Cloud oplossingen, thuiswerken en digitaal samenwerken breed zijn omarmd. Met onze inzet van tooling voor identiteit, rechten, data bescherming en devicebeheer kan worden voldaan aan de compliancy eisen die gesteld worden in de financiele wereld.

Modern Workplace voor Goede doelen

Als non-profit organisatie vervul je een belangrijke missie voor onze samenleving. We begrijpen dat fondswerving zo veel mogelijk ten goede moet komen aan de doelen die je ondersteunt. Met de volledig beheerde en veilige Moderne Werkplek van Aumatics werk je optimaal samen aan je missie, terwijl wij je dagelijks ondersteunen op ICT gebied.

Vraag en antwoord

Microsoft 365 is de online werkomgeving die door Microsoft ter beschikking wordt gesteld. Je kan enkel met een Internet verbinding en een Internet browser al gebruik maken van de vele office applicaties zoals Word, Outlook, Excel, Teams, Power BI en nog veel meer. Je kan er ook voor kiezen om deze Office applicaties lokaal op je werkplek te installeren. Zo kun je ook doorwerken als je niet online bent.

Microsoft biedt de onderdelen van Office zoals Word, Excel en Outlook ook in een Web variant aan. Deze worden dus gebruikt via de web browser. De functionaliteit is niet geheel gelijk aan de lokaal geinstalleerde volledige versie van Office maar voor een groot aantal gebruikers meer dan voldoende. Er is wel altijd een internet verbinding  nodig om deze web applicaties te gebruiken. 

Voordeel is dat je met enkel een web browser reeds veel mogelijkheden ter beschikking stelt aan de gebruikers van je organisatie. 

De volledige (en lokaal geinstalleerde) versie van Office biedt meer mogelijkheden, kan ook gebruikt worden als je niet verbonden bent met het internet maar moet wel op de werkplek geinstalleerd worden.

De Moderne Werkplek gebaseerd op Microsoft 365, bestaat uit een aantal onderdelen die functionaliteit toevoegen voor de gebruiker. Afhankelijk van de behoefte van jouw organisatie bepalen we gezamenlijk welke Microsoft 365 versie het beste aansluit. 

Zeker! Er zijn veel migraties vanuit een technisch oogpunt uitgevoerd. Wij bekijken het vanuit de gebruiker en bedrijfsprocessen en zorgen ervoor dat de gebruikers optimaal gebruik kunnen maken van de nieuwe mogelijkheden en processen sneller en efficienter lopen.

Microsoft 365 biedt uitgebreide mogelijkheden voor het beschermen van gegevens om o.a. datalekken te voorkomen. Uitgebreide auditing mogelijk bieden inzicht in datastromen en wat er is gebeurd met bestanden.

Lees onze blogs over De Moderne Werkplek.

De juiste moderne
werkplek

We helpen onze klanten met het uitwerken van de juiste IT strategie en hoe de Moderne Werkplek hier in past. Aan de hand van je bedrijfsdoelstellingen en budget ontwerpen we de beste Moderne Werkplek die we uiteraard ook voor je beheren.

Stuur ons gerust een mail. We denken graag met je mee hoe de Moderne Werkplek binnen jouw organisatie het beste ingezet kan worden.

Of neem telefonisch contact met ons op: 085 – 489 1240