Beveiliging van uw gegevens met multi-factor authenticatie

Even knipperen met je ogen en 2018 ligt alweer een aantal dagen in het verleden. Het hele team van Aumatics wenst iedereen traditiegetrouw een gelukkig en veilig 2019. Hopend op een jaar met meer privacy en veiligere systemen.

Het afgelopen jaar kregen we in de vorm van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) een nieuwe privacywetgeving die ervoor moet zorgen dat gegevens beter worden beschermd en gebruikers meer rechten en mogelijkheden krijgen als het gaat om de verwerking van hun gegevens. In het verlengde van de invoering van de AVG werd 2018 ook gekenmerkt door een stortvloed aan datalekken. Zowel nationaal als internationaal ontvingen toezichthouders een recordaantal meldingen van persoonsgegevens die waren gestolen, verloren of gelekt.

2018 maakte nogmaals duidelijk dat de mens een essentiële rol speelt in de veiligheid van systemen. Bij ransomware, phishing en zelfs cyberspionage blijft de mens de zwakste schakel. Het niet installeren van updates, het openen van ongevraagde e-mailbijlagen en links, het hergebruik van wachtwoorden en het inloggen op phishingsites waren het afgelopen jaar, een voorname reden dat erop systemen werd ingebroken en gegevens gestolen.

Wat kunt u als bedrijf doen om uw werknemers zo goed mogelijk te beveiligen?

Naarmate hun aantal en bereik toeneemt, worden bedrijven zich meer bewust van het risico op gegevenslekken. Het is een goede zaak dat cyberbeveiliging dit jaar een topprioriteit is geworden voor veel organisaties, vooral door de toename van cloudcommunicatie. Om dit probleem aan te pakken, implementeert het merendeel van de bedrijven multi-factor authenticatie. Multi-factor authenticatie is het proces om een online gebruiker te identificeren door twee of meer claims van de gebruiker te valideren, elk van een andere categorie van factoren. Dit soort authenticatie wordt ook wel geavanceerde verificatie of two-factor authenticatie genoemd. De markt voor MFA zal naar verwachting stijgen tot USD 12,51 miljard tegen 2022, met een samengestelde jaarlijkse groei van 15,52%. Hieruit blijkt dat veel organisaties momenteel van mening zijn dat multi-factor authenticatie een van de beste veiligheidsmaatregelen is om hun bedrijf, gebruikers en gevoelige gegevens te beschermen.

Seminar MFA

Er is niets belangrijker dan de beveiliging van uw gegevens. Aumatics organiseert daarom op 7 maart een seminar over multi-factor authenticatie. Hier zullen wij u kennis laten maken met deze vorm van beveiliging en de voordelen die het met zich meebrengt. Meer informatie of wilt u zich aanmelden voor deze seminar? Neem contact op met Rajiv Ramkisoensing via 085-489 1240 of info@aumatics.nl