Ransomware voorkomen

Houd jouw organisatie op gang.

Hoe werkt Ransomware?

Ransomware is kwaadaardige software die gebruikt wordt door cyber criminelen om bij jou geld af te persen. Dit type cyberaanvallen is een van de meestgebruikte. 

Deze aanvallen kunnen bedrijven miljoenen euro’s kosten en kunnen ook honderden uren eisen om alle apparaten en gegevens opnieuw in te stellen en te herstellen die tijdens de aanval zijn vernietigd.

Er is een aantal stappen die cyber criminelen implementeren binnen jouw bedrijf. Als eerste wordt het systeem gevraagd om de malware te installeren.

Door het installeren van de malware neemt de ransomware de controle over van de computer of van het systeem hierdoor worden alle gegevens versleuteld. Uiteindelijk laat de malware een bericht zien met een stukje tekst dat waarschijnlijk aangeeft dat er geld betaald moet worden. De versleutelde bestanden zijn niet toegankelijk zolang het geld niet betaald wordt. 

Ransomware? Hoe KOM IK DAARAAN?

Er zijn een aantal manieren waarop jouw computer of systeem kan binnengedrongen worden door ransomware. De meest belangrijkste is e-mailphishing en spammails met kwaadaardige inhoud.

Zodra er op een link geklikt wordt of als de gebruiker de bijlage opent, wordt de computer of het systeem geïnfecteerd met de ransomware en verspreid het zich door het hele netwerk. Een ander soort aanval is doormiddel van een exploitkit. Deze kit maakt misbruik van de kwetsbaarheid of de slechte beveiliging van het systeem of programma.

Ransomware voorkomen?

Jouw online werkplek volledig verzorgd én beveiligd.

Benieuwd hoe we dit voor je kunnen doen en hoe wij een veilige werkplek creëren? Of benieuwd wat we nog meer kunnen betekenen voor de security van je website? Laat je informatie hieronder achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op!

Door het toepassen van het advies hierboven creëer je een veilige werkplek binnen je organisatie.

Beschermen tegen ransomware aanvallen

Of je nu al volledig in de cloud werkt, je IT omgeving nog on-premise hebt staan of een combinatie van beide, het veiligstellen van je documenten en gegevens is onverminderd cruciaal. Het beschikken over een goede back-up is niet alleen in het geval van een technische verstoring of het per ongeluk verwijderen van een document handig. Het biedt ook de mogelijkheid voor herstel in het geval van bijvoorbeeld een cryptolocker; een ransomware aanval waar de hacker je gegevens onherkenbaar versleuteld en je data niet meer beschikbaar is. Dit geldt dus ook als je gebruik maakt van Microsoft 365. Ook dan is het maken van een back-up noodzakelijk. 

ransomware, cyber crime, malware

Onze oplossingen tegen Ransomware

Met onze off-site back-up oplossingen  van Veeam en Datto stellen we je data op gezette tijden veilig en controleren we actief de status van het back-up systeem. Een prettige gedachte, wetende dat je data veilig is.

Ransomware is de grootste online bedreiging in 2021. Met de inzichten die Aumatics heeft kunnen we zien hoe bedreigingen ontstaan, wanneer ze ontstaan en waar ze vandaan komen. Aumatics kan de bestanden en back-ups voor je beveiligen en veilig houden.