Ga terug

IT Security als vast onderdeel van uw business strategie

IT Security als vast onderdeel

Bedrijven worden steeds meer bewust van het feit dat een goed werkend ICT-systeem de hartslag van de organisatie is. Betrouwbare ICT-systemen zijn essentieel en onmisbaar geworden. Bovendien worden ze belangrijker bij innovaties en stellen ze je in staat om voorspellingen te doen. Bijblijven op het gebied van de nieuwste trends en ontwikkelingen in de snel veranderende markt is een ‘must’. Al was het maar voor je concurrentiepositie optimaal te houden.

 
KWETSBAAR
Echter heeft de afhankelijkheid van goed werkende ICT-systemen ook een keerzijde. In een tijd van snelle ICT-innovaties en een cultuur waarin bijna alles online plaatsvindt worden organisaties kwetsbaarder voor cyberaanvallen en datalekken. Een cyberaanval kan vandaag de dag elk bedrijf overkomen. Of je nu groot of klein bent maakt geen verschil meer. Voor de zolderkamer cyberboefjes is het een dagelijkse sport en voor de georganiseerde cybercriminelen is het een lucratieve miljoenen business. Datalekken komen daarentegen vaak van binnenuit de organisatie. Medewerkers die onzorgvuldig te werk gaan of in het ergste geval moedwillig gevoelige data manipuleren of stelen. Bovendien blijkt uit vele onderzoeken dat bij 84% van alle IT Security incidenten een medewerker een rol heeft gespeeld. Tijd om iedereen binnen je organisatie mee te nemen en IT Security centraal te stellen.

 
STRATEGISCH KEUZE
Een op de organisatiestrategie afgestemd en uitgevoerd IT Securitybeleid is een voorwaarde voor de continuïteit van uw bedrijfsvoering. Zie het niet als een kostenpost maar als een vast onderdeel van uw business strategie. Een investering die u op de lange termijn zeker geen windeieren zal leggen. Het kan bijdragen aan het succesvol invoeren van nieuwe producten of diensten en het vergroten van een betrouwbare reputatie richting klanten, partners en toeleveranciers. Ook voor alle medewerkers binnen een organisatie kan het van grote betekenis zijn als IT Security centraal staat. Denk daarbij aan de invoering van de AVG / GDPR wetgeving met betrekking tot de verwerking van persoonsgegevens. Of bijvoorbeeld het serviceniveau dat u nastreeft. Als je een uitstraling hebt van een veilige en betrouwbare organisatie kan dat voor je bedrijfsvoering en naar de buitenwereld toe een enorm verschil maken.

 
CORPORATE MINDSET
‘Security first’ bij het ontwikkelen van nieuwe producten of diensten. ‘Security first’ bij het optimaliseren van uw serviceniveau en anderen initiatieven zou de norm binnen uw organisatie moeten zijn. ‘Security first’ zorgt ook voor rust en duidelijkheid bij uw medewerkers. Het draagt tevens significant bij aan uw marketing- en sales inspanningen. Een U.S.P. (Unique Selling Point) dat mensen zullen onthouden.

 
PARTNERS
IT Security mag dan een vast onderdeel van uw business strategie worden het is echter niet uw ‘core-business’. Daarvoor is het van groot belang dat u uw partners op dat gebied zorgvuldig uitkiest. Belangrijk is dat u deze leveranciers ook als partners ziet en niet als organisaties waar u specifieke diensten van afneemt.

 
AUMATICS
Bij Aumatics stellen we ons standaard op als partner. We hebben onze hele organisatie en dienstverlening zo ingericht om samen met onze klanten te groeien. Die onderlinge verbondenheid is dé fundamentele waarde in onze samenwerking. Het is dan ook onze missie om dit constant te toetsen en naar een hoger niveau te tillen. Wilt u meer weten over onze ‘core-business’ dan bent u altijd van harte welkom.