Ga terug

Hoe kunt u zich tegen ransomware beveiligen

Ransomware, de feiten
Ransomware is een soort computer virus die de toegang tot uw computer onmogelijk maakt of de informatie in uw computer onleesbaar maakt. Om bestanden en toegang weer terug te krijgen zult u aan de maker van de ransomware een geldbedrag moeten overmaken. 42% van het midden- en kleinbedrijf ziet ransomware als de allergrootste bedreiging voor hun bedrijfsvoering en bedragen om van ransomware af te komen variëren van 300,- tot 99.000,- euro.

ransomware

Vandaag de dag zijn er maar liefst 640 miljoen verschillende soorten ransomware actief, verspreid over alle verschillende besturingssystemen. Gemiddeld duurt het 146 dagen voordat een “aanval” gedetecteerd wordt en worden er 4000 ransomware aanvallen per dag gemeld. Het daadwerkelijke aantal aanvallen per dag ligt vele malen hoger.

Uw medewerkers, de zwakste schakel.
Of het nu gaat om het openen van een onveilige e-mail, het bekijken van een onveilige website of het gebruiken van een geïnfecteerde USB-stick, de medewerkers van uw bedrijf zijn de belangrijkste schakel in de beveiliging tegen ransomware. Aumatics helpt u graag door middel van een kennissessie om zo uw medewerkers bewust te maken en hen te voorzien van een aantal do’s en don’ts op het gebied van netwerk- en werkplek beveiliging.

Hoe kunt u zich tegen ransomware beveiligen?
Bewustwording is de absolute nummer 1. Onze security experts komen u graag vertellen wat u vooral wel maar ook vooral niet moet doen. Tevens geven zij tips en trucs die helpen om uw beveiliging op orde te houden. Naast de medewerker is de techniek ook uitermate belangrijk. Aumatics is Watchguard Gold partner en beschikt daardoor over kennis en middelen om de beveiliging van uw bedrijf onder de loep te nemen en desgewenst een begrijpelijk verbeterplan te schrijven.

Met slimme beveiligingsmaatregelen in het netwerk, zoals een Watchguard firewall wordt een groot deel van de dreigingen al geneutraliseerd voordat deze schade kunnen aanrichten in het bedrijfsnetwerk. Andere slimme toepassingen als anti-malware en anti-virus oplossingen alsmede het up-to-date houden van alle computersystemen en applicaties, zorgen ervoor dat het risico op een besmetting nog kleiner worden.

Wat kan Aumatics voor u doen?
Een security expert van Aumatics komt graag bij u langs om kennis te maken en uw beveiligingsbeleid te onderzoeken. Tevens kunnen wij u voorzien van slimme hardware- en softwarematige oplossingen die wij aan u uitleggen, implementeren en beheren zodat u hier geen omkijken meer naar heeft.

Aumatics is specialist in Watchguard security oplossingen en kan slimme en betaalbare oplossingen inzetten om de beveiliging omtrent uw bedrijfsnetwerk te waarborgen zodat u kunt doen waar u goed in bent, namelijk ondernemen.

Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende kennismakinggesprek waarin wij uitgebreid en begrijpelijk toelichten wat er allemaal mogelijk is.