Digitale transformatie vanuit Office365

Afgelopen maand vierde “Microsoft Office” zijn 28e verjaardag. Sinds die tijd zijn er maar liefst 16 edities van deze razend populaire softwarebundel verschenen. Op vrijwel elke Windows of Mac PC ter wereld is wel een versie te vinden, al dan niet legaal en kent maar liefst 1 miljard gebruikers.

Opkomst

Vanaf het begin bevat Office in ieder geval de pakketten Word, Excel en PowerPoint en elk van deze pakketten heeft de wereld letterlijk veranderd. Zowel Word als Excel maakten in recordtijd korte metten met de onaantastbaar geachte concurrenten WordPerfect en Lotus 1-2-3 en zijn sindsdien onafgebroken alleenheersers gebleven op het gebied van tekstverwerking en spreadsheets. Het pakket PowerPoint was bij het verschijnen een uniek nieuw product dat sindsdien de presentatiemarkt gevormd heeft en nog steeds de basis vormt voor de meeste presentaties op kantoor, school en congres.

Gebruik

Met elke nieuwe versie werden ook ontelbare vernieuwingen toegevoegd. Hoewel een gemiddelde gebruiker slechts een fractie van de geboden functionaliteit gebruikt, zit de kracht er juist in dat de Office producten eigenlijk voor elke wens wel een oplossing in huis hebben. Daarnaast hebben ook andere applicaties hun opwacht gemaakt, waarvan Outlook en OneNote een blijvende plek op het Office podium hebben verworven.
Toch kennen we ook allemaal die situaties waarin het niet goed ging: een gemiddelde werknemer is dagen, zo niet weken kwijtgeraakt door gecrashte Word- of Excel applicaties. Ook verbeteringen als auto-herstel bleken in praktijk ook niet altijd te functioneren. Een ander probleem is versiebeheer: van een vaak gebruikt bestand kunnen er wel tientallen versies in omloop zijn, op de netwerkschijf, in verschillende mailtjes, op de eigen lokale schijf etc. Het is regelmatig ondoenlijk om in deze wirwar de laatste versie te vinden, laat staan te bepalen of hierin alle aanpassingen ook daadwerkelijk zijn opgenomen.

Klaar voor de toekomst

Dankzij de meest moderne Cloud-gebaseerde uitvoering van Office: Microsoft Office 365, behoren deze problemen definitief tot het verleden. Automatisch werkt u aan de laatste versie, zelfs met meerdere personen tegelijk, en elke toetsaanslag wordt direct opgeslagen waardoor u zelfs als er iets mis mocht gaan, altijd direct verder kunt op het punt waar u gebleven was. Toch nog een oudere versie nodig? Geen probleem, voorgaande versies worden automatisch bewaard en kunnen desgewenst bekeken of weer hersteld worden. Ook kent Office 365 vele extra’s zoals een mailbox die groot genoeg is om alle mail voor de komende jaren probleemloos op te slaan en minimaal 1 TB en in sommige gevallen onbeperkte cloudopslag per gebruiker. Het mag duidelijk zijn dat Office dankzij deze nieuwe ontwikkelingen zijn koppositie de komende verjaardagen zeker niet zal afstaan.

Overstap op Office 365 is voor alle gebruikers aantrekkelijk. Naast de vele verbeteringen op het gebied van productiviteit en veiligheid, bespaart u vaak ook flink op de kosten per gebruiker. Nog geen Office 365 gebruiker? Neem dan snel contact met ons op! Graag maken wij samen met u een plan voor de optimale inzet van Office 365 binnen uw bedrijf en kijken wij graag hoeveel u bespaart.

Meer informatie over Microsoft 365, Office 365 of Microsoft Azure? Neem contact op met Lex Hoogendoorn via 085-489 1240 of info@aumatics.nl