Veilig, bedrijfszeker en milieuvriendelijk

Voor de ‘private cloud’ diensten maakt Aumatics gebruik van datacenters in Delft en Amsterdam van The Datacenter Group. In beide datacenters heeft Aumatics een volledig eigen ‘rack’ waarin de servers van Aumatics en die van haar klanten zijn geplaatst. Het datacenter in Amsterdam dient als uitwijklocatie.

De datacenters in Delft en Amsterdam zijn veilig, bedrijfszeker en milieuvriendelijk.

Veilig

De datacenters worden 24/7 bemand en zijn enkel toegankelijk voor geautoriseerde personen. De datacenters staan bovendien op Nederlandse bodem waardoor er geen risico is dat gegevens op last van buitenlandse overheden moeten worden overgedragen aan de autoriteiten. De datacenters zijn tegen brand beveiligd middels automatische blusinstallaties.

The Datacenter Group beschikt over alle relevante certificeringen waarover datacenters tegenwoordig horen te beschikken: kwaliteitsmanagement (ISO 9001), fysieke beveiliging, (ISO 27001) en informatiebeveiliging (NEN 7510). Daarnaast voldoen de datacenters aan de ‘PCI DSS Payment Card Industry Data Security Standard’ wat een maximale veiligheid van financiële transacties waarborgt.

Bedrijfszeker

De datacenters hebben sinds ingebruikname een ‘uptime’ van 100% gerealiseerd. De stroomvoorziening is volledig dubbel uitgevoerd inclusief dubbele noodaggregaten. De datacenters voldoen aan de zogenaamde ‘Tier 3’ norm die een uptime van 99,982% uptime garanderen

Twin Datacenter Concept: extra zekerheid

Aumatics heeft haar IT-infrastructuur ontworpen volgens het ‘Twin Datacenter Concept’. Dit concept houdt in dat de gehele IT-infrastructuur (servers, internetverbindingen, systemen) dubbel is uitgevoerd, verdeeld over twee geografisch gescheiden datacenters (Delft en Amsterdam).
Zijn uw bedrijfsapplicaties erg kritisch en kunt u zich geen uitval veroorloven? Dan biedt het ‘Twin datacenter Concept’ de mogelijkheid om te kiezen voor extra zekerheid door de datacenters als back-up voor elkaar te laten dienen (zgn. ‘disaster recovery’ optie). Mocht een datacenter onverhoopt uitvallen of onbereikbaar raken dan neemt geheel automatisch het andere datacenter de taken over.
Dit betekent voor u als klant dat wanneer als gevolg van een calamiteit een datacenter uitvalt uw bedrijfsapplicaties gewoon beschikbaar blijven omdat ze verder draaien in het andere datacenter.

Milieuvriendelijk

De datacenters in Delft en Amsterdam zijn de meest energie-efficiënte datacenters in Nederland dankzij een uniek en speciaal hiervoor ontwikkeld koelsysteem. De datacenters maken enkel gebruik van groene stroom (100% windenergie). The Datacenter Group is op het gebied van milieumanagement gecertificeerd (ISO 14001).