Aandacht voor Active Directory in Tenable webinar

‘De Active Directory is voor te stellen als een gezamenlijk adresboek in een bedrijfsnetwerk en vormt het hart van je toegangsbeleid. Die gegevens worden voornamelijk ingezet voor Windows-toepassingen, maar niet alleen. Ook andere programma’s maken hier gebruik van’, zegt Frank.

Het belang om deze gegevens goed te beveiligen, staat dus als een paal boven water. Het verklaart ook meteen waarom de Active Directory een gewild doelwit is voor hackers.

Frank Kemeling nieuwe senior security consultant bij Aumatics

‘En dat is niet alleen vanwege de concentratie van contactgegevens’, legt Frank uit. ‘In Active Directory worden daarnaast ook rechten beheerd. Ben je daar eenmaal binnen als hacker, dan kun je jezelf toegang geven tot allerlei processen en toepassingen.’

Heb je een oplossing als Tenable.ad, dan valt het ineens op als er aanpassingen worden uitgevoerd of dat er wordt geprobeerd om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Daarbuiten kunnen met Tenable.ad ook analyses worden uitgevoerd. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoeveel procent van de gebruikers administratorrechten hebben.

PREVENTIE VOOR CYBER SECURITY IN ACTIVE DIRECTORY

Het webinar gaat niet alleen over de risico’s van externe bedreigingen. Veel netwerkbeheerders en andere IT’ers worstelen met de inrichting van Active Directory en een gebrekkige inrichting zet de deur op een kier voor kwaadwillenden. Tijdens de webinar wordt getoond waar de kwetsbaarheden zitten en hoe dit hersteld kan worden.

Tenable.ad, de oplossing voor bescherming van Active Directory van Tenable is in staat om bedreigingen in een vroeg stadium aan het licht te brengen, voordat ze schade kunnen aanrichten in je bedrijfsnetwerk. In het webinar neemt Tenable je mee in een stap-voorstap procedure om Active Directory beter in te richten.

Webinar na aanmelding ook achteraf te bekijken

De adviezen tijdens de online bijeenkomst komen van Chris Eves, Security Engineer bij Tenable.ad en Jonathan Taghavi, Territory manager bij Tenable.ad. Aanmelden kan via deze link.

Kun je niet aanwezig zijn? Registreer je toch vooral, na afloop ontvang je de link naar het webinar.

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »