Aandacht voor Active Directory in Tenable webinar

‘De Active Directory is voor te stellen als een gezamenlijk adresboek in een bedrijfsnetwerk en vormt het hart van je toegangsbeleid. Die gegevens worden voornamelijk ingezet voor Windows-toepassingen, maar niet alleen. Ook andere programma’s maken hier gebruik van’, zegt Frank.

Het belang om deze gegevens goed te beveiligen, staat dus als een paal boven water. Het verklaart ook meteen waarom de Active Directory een gewild doelwit is voor hackers.

Frank Kemeling nieuwe senior security consultant bij Aumatics

‘En dat is niet alleen vanwege de concentratie van contactgegevens’, legt Frank uit. ‘In Active Directory worden daarnaast ook rechten beheerd. Ben je daar eenmaal binnen als hacker, dan kun je jezelf toegang geven tot allerlei processen en toepassingen.’

Heb je een oplossing als Tenable.ad, dan valt het ineens op als er aanpassingen worden uitgevoerd of dat er wordt geprobeerd om toegang te krijgen tot gevoelige informatie. Daarbuiten kunnen met Tenable.ad ook analyses worden uitgevoerd. Zo ontdek je bijvoorbeeld hoeveel procent van de gebruikers administratorrechten hebben.

PREVENTIE VOOR CYBER SECURITY IN ACTIVE DIRECTORY

Het webinar gaat niet alleen over de risico’s van externe bedreigingen. Veel netwerkbeheerders en andere IT’ers worstelen met de inrichting van Active Directory en een gebrekkige inrichting zet de deur op een kier voor kwaadwillenden. Tijdens de webinar wordt getoond waar de kwetsbaarheden zitten en hoe dit hersteld kan worden.

Tenable.ad, de oplossing voor bescherming van Active Directory van Tenable is in staat om bedreigingen in een vroeg stadium aan het licht te brengen, voordat ze schade kunnen aanrichten in je bedrijfsnetwerk. In het webinar neemt Tenable je mee in een stap-voorstap procedure om Active Directory beter in te richten.

Webinar na aanmelding ook achteraf te bekijken

De adviezen tijdens de online bijeenkomst komen van Chris Eves, Security Engineer bij Tenable.ad en Jonathan Taghavi, Territory manager bij Tenable.ad. Aanmelden kan via deze link.

Kun je niet aanwezig zijn? Registreer je toch vooral, na afloop ontvang je de link naar het webinar.

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je iets meer weten over onze diensten en oplossingen? Stuur ons gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Of neem telefonisch contact met ons op 085 – 489 1240.

Overige
blogs

HubSpot CRM Testimonial van Jaap van Vliet
HubSpot
Jaap van Vliet

Help! I’m quarantined in HubSpot

Recently we set up a trial for a law firm for HubSpot Marketing Hub and HubSpot Sales Hub. But what if your invitations stall, because HubSpot pulls the emergency brake and place them in Hubspot quarantined contacts?

Lees meer »
Black Friday
IT Security
Lennert Hut

Maak van Black Friday geen Black December

Black Friday? Leuke actie van de detailhandel voor shoppers. Maar daarnaast ook een risico voor de IT Security in een organisatie. Met een wachtwoordmanager voorkom je zakelijke schade door gelekte persoonlijke wachtwoorden.

Lees meer »