Veeam backup: 1 abonnement als antwoord op de vraag

Misschien ontbreekt backup met een veelvoorkomende reden. Omdat het -zacht gezegd- niet de hobby is van netwerkbeheerders. Want een verzorgde backup heeft bij een organisatie intern flink wat gevolgen. Selecteren van techniek, leverancier, de installatie van apparatuur, het onderhoud én vervolgens het daadwerkelijk (en vaak) ‘backuppen’.

Dat is gelukkig nu een doorlopend proces. Het grootste voordeel is; er bestaat een abonnement om dat te láten doen. Veeam Cloud Connect is een van de bekendste cloud oplossingen voor klanten van Aumatics. Niet zo gek, want het verlost bedrijven van een hoop werk en er staan flink wat voordelen tegenover.

Veeam backup: wel actief, niet zichtbaar

Om met het laatste te beginnen: geen aparte apparatuur, geen extra bezetting in de serverruimte en geen periodiek onderhoud. Sterker nog; geen onderhoud. Als onderdeel van het abonnement Backup as a Service (BaaS) neemt Veeam backup alles uit handen wat met backup te maken heeft.

Dat geldt voor alle typen bestanden. En daarbuiten: zonodig zoekt Veeam mee met je naar verloren mailtjes of andere typen bestanden.

De backup blijft niet beperkt tot bestanden. Want dat Veeam met Backup as a Service al het werk uit handen neemt, wil niet zeggen dat je nooit iets hoort van de service.

Wanneer dat gewenst is, kun je op ieder moment efficiënt inzicht krijgen in de status van de backup en mogelijke bedreigingen. Bijvoorbeeld om te controleren of de backup voldoet aan alle privacywetgeving.

Kies de juiste strategie voor back-up. We adviseren je graag over de juiste producten, implementatie en beheer.

Vul het formulier hiernaast in of bel: 085 – 489 1240. We helpen je graag!

Voor op de zaak, maar ook erbuiten

Dat complete pakket voor VEEAM back-up is voor iedereen die na coronatijd weer is neergestreken binnen het bedrijfspand, maar ook voor iedereen die gewoon mobiel wil blijven werken. Standaard onderdeel is namelijk de end-point protection.

In gewoon Nederlands; bescherming op pc’s, maar ook op mobieltjes, tablets en andere devices. Binnen of buiten het besloten bedrijfsnetwerk. En dan maakt het niet uit waar dat apparaat zich bevindt. Alle seinen op groen om weer wat meer buiten de deur te werken dus!

Waar je het uiteindelijk voor doet

Back-ups maken doe je omdat het werk dat verzet wordt, hoog hebt zitten. Maar vooral omdat je dat ene moment voor wil blijven. Bij brand, stroomuitval, waterschade door lekkage of een incident kan belangrijke data verloren gaan.

Je wil je collega’s en klanten niet uitleggen dat het werk weer moet beginnen vanaf nul. En daar is het voor bedoeld. Via het overzichtelijke dashboard zet je de gegevens weer terug, ongeacht of je werkt met virtual pc’s of vaste pc’s. Daarbovenop helpt VEEAM met het kiezen van het juiste moment aan de hand van data en screenshots. Hoeveel data je hebt, doet er niet toe. Er zit geen plafond aan. Zo bepaal je binnen enkele minuten wat je terug wil halen.

De oorzaak kan ook buiten je organisatie liggen. Ook hackers kunnen je gegevens buitmaken, steeds vaker door phishing of malware. Ook voor dit soort incidenten is een oplossing bedacht. Worden de gegevens gestolen, dan is de data ontoegankelijk. Alle gegevens worden met encryptie weggeschreven en daardoor onbruikbaar voor de buitenwereld.

Heb je meer kennis nodig over de toepasbaarheid van VEEAM back-up voor jouw organisatie? Aumatics laat je graag zien op welke manier wij Microsoft 365 voorzien van eigentijdse backup met VEEAM-oplossingen.

Silver Cloud Service Provider van VEEAM

Je kan erop vertrouwen dat het dan ook goed gebeurt. Dat zeggen wij niet alleen, dat vindt VEEAM zelf ook. Ook dit jaar is Aumatics weer Silver Cloud Service Provider van VEEAM. Dat betekent in de praktijk dat Aumatics de kennis in huis heeft om back-up van VEEAM deskundig en effectief in te zetten.

Dus mocht je er nog niet over hebben nagedacht: wij hebben het denkwerk voor een veilige back-up al achter de rug. En wij helpen je er graag verder mee. 

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »