Aumatics IT Services.

Turbonomic: kostenbeheersing op het netwerk begint bij inzicht

Als netwerkbeheerder kun je je handen vol hebben aan het beheer van cloudapplicaties. Maar te vaak komt dat neer op symptoombestrijding. Terwijl totaaloverzicht meer zekerheid geeft over continue prestaties van het netwerk en incidenten voorkomt.

Voor ervaren IT-professionals is dit geen nieuws. Toch is dat complete overzicht vaak een zeldzaamheid. Het kan wel, met Application Resources Management (ARM) van IBM Turbonomic. En kun je het initiatief terugpakken als netwerkbeheerder, dan hou je ook de kosten onder controle.

Stel, Aumatics integreert Turbonomic op je netwerk. Vanaf dat moment pakt Turbonomic het initiatief en laten wij je de antwoorden zien op vragen die al lange tijd worden gesteld over het bedrijfsnetwerk.

In deze blog laten we zien hoe Turbonomic een oplossing kan zijn voor uitdagingen die veel netwerkbeheerder zullen herkennen. De antwoorden komen snel daarna.

Maar eerst de analyse. Waarom verliezen steeds meer beheerders de grip op het netwerk?

Totaaloverzicht, full stack

Met full stack bedoelen we echt in de breedste zin van het woord. Beheerders kennen sommige netwerkonderdelen van binnen uit. Maar de kans is groot dat een netwerk ook grijze vlekken heeft. Bijvoorbeeld clandestien ingeplugde devices. Ze werken misschien prima, maar zijn keihard in conflict met het IT Security-beleid binnen jouw organisatie. Wellicht onbewust aangesloten, maar daarmee wel een kwetsbaarheid. Reken maar dat aanvallers op zoek zijn naar dit soort stille hoekjes en vergeten devices.

Turbonomic legt de bekende en onbekende puzzelstukjes in elkaar. Maar het doet meer. Een puzzel is zo plat als ‘ie is. Maar jij als IT-beheerder weet: een netwerk heeft meer dimensies. Van een applicatie of app zie je niet altijd de interactie met andere onderdelen. Turbonomic Automated Resources Management ziet dat wel.

Vanaf implementatie maakt het zelf een duidelijk totaaloverzicht. Op die manier krijg je ook inzicht in de interactie die alle devices binnen het netwerk met elkaar hebben. Hiermee ontdek je cloudapplicaties en lokale resources in samenhang met elkaar. En op die manier ontdek je -misschien voor het eerst- de oorzaak voor problemen. Je zal niet de eerste zijn.

Wedden dat je iets nieuws leert over je eigen netwerk?
Wij geven je vrijblijvend een demo.
Aan de slag met Turbonomic >>>

Het meerlaagse bedrijfsnetwerk. Dat was de bedoeling toch?

Bedrijfsnetwerken zitten steeds gecompliceerder in elkaar en combineren lokale netwerken met cloudapplicaties. Dat is vaak historisch gegroeid. Veel – te veel- netwerken werken niet optimaal. Dat komt omdat het fundament van jaren geleden er nog steeds ligt. En niet meer voldoet. Het begon lokaal en het tunneltje naar de cloud is er aan toegevoegd en heeft steeds meer capaciteit.

Het ontbreekt IT-professionals en netwerkbeheerders aan tijd en personeel om weeffouten in de basis aan te pakken. Hierdoor blijft het te vaak bij reactief uitbreiden en het stapelen van resources.

Daar kan ook een goede reden voor zijn. Het netwerk opdelen in compartimenten en containers kan de IT Security van een organisatie vergroten. Aanvallers dringen minder snel binnen als ze meerdere keren worden gecontroleerd. Maar dat kan interactie voor goedwillende gebruikers én beheerders ook in de weg zitten.

De aloude tegenstelling tussen gebruiksgemak en IT Security duikt dan op. Die is prima te voorkomen met Application Resource Management van Turbonomic. Pas als je weet wat je kan toestaan, weet je ook welke acties daar inbreuk op maken. En die acties zijn dan verdacht. Of een regelrechte breach op je IT Security-beleid. Turbonomic brengt je dat inzicht, en daarmee het vermogen om de twee van elkaar te onderscheiden.

Turbonomic: IT met meer zelfvertrouwen

We kunnen ons tot slot voorstellen dat je als IT-pro niet zit te wachten op al te ingrijpende acties. Bijvoorbeeld de allocatie van servers, hubs of remote desktops. Stel jezelf de eerlijke vraag: in hoeverre komt dit doordat je de gevolgen niet helemaal meer overziet?

Dit gevoel van onzekerheid heeft zijn oorsprong in heb gebrek aan overzicht. Turbonomic van IBM maakt dit complete overzicht wel, ongeacht omvang of complexiteit van je netwerk. Om jou daarna de voordelen te tonen van geautomatiseerde acties. Bijvoorbeeld winst in snelheid, het vergroten van de capaciteit en het drukken van de kosten. Met dezelfde resources. Maar dan effectiever ingezet.

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.