Aumatics IT Services.

Tip van Timo: blijf wakker, ook in Teams

Ben je de waarschuwingen tegen phishing via de mail al zat? Ik heb een variant voor je én het advies om daar minstens zo goed op te letten. Want steeds vaker word je via een e-mail vanuit Teams op de proef gesteld. Zogenaamd uit Teams, dan. Ook op die manier komen aanvallers aan jouw gegevens.   

Het begint met het winnen van jouw vertrouwen. Door het gebruik, of beter gezegd: misbruik van bestaande persoonsgegevens. Ze gebruiken een profielfoto van jouw collega en maken een combi met een aantrekkelijk e-mailbericht en een link naar het zogenaamde gesprek in Teams.   

Klik je op de link, dan is de kans groot dat je naar een nepsite gaat, bijvoorbeeld voor diefstal van nog meer gegevens. Wat ook kan, is dat je met het aanklikken de installatie van malware hebt geactiveerd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan met alle ellende voor jouw IT Security die een verkeerde klik met zich kan meebrengen.  

Je voorkomt dit natuurlijk door niet te klikken. Weet je wat nog veiliger is? Dat bij jou al daarvoor de gedachte ontstaat dat er iets niet in de haak is. Waarom stuurt een collega jou dit bericht, terwijl degene naast je zit. Of waarom belt ze niet gewoon, zoals altijd?  

Let daarbij ook op de opmaak, de afzender en gekke afwijkingen in logo’s en in taalgebruik. Twijfel je? Vraag jouw collega of hij of zij de afzender is. Tot het moment dat je alle onzekerheden hebt uitgesloten, geldt dus voor e-mail en Teams hetzelfde advies: klik niet.  

Waar je wel gerust op mag klikken? Op onze PhishingQuiz. Daar zit namelijk ook een voorbeeld uit Teams bij. En ook de quiz mag je gerust doorsturen naar collega’s. Via Teams bijvoorbeeld. 😉  

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.