AD: Snelheid van Starlink internet prima in orde

In een artikel van 30 augustus blijkt het testteam van het AD positief verrast over Starlink. De beloofde snelheid werd gehaald en de installatie was binnen no-time klaar voor gebruik.

Starlink tijdelijk internet

Starlink internet is bedoeld voor locaties die geen toegang hebben tot bekabeld internet. Zeker als dit tijdelijk is, is Starlink een uitkomst. Bijvoorbeeld bij een verhuizing of een storing. Starlink blijkt in die gevallen een prima alternatief om weer snel aan de slag te kunnen.

SNEL TIJDELIJK INTERNET NODIG?

Binnen een half uur na aankomst online met Starlink!

Eerst veldtesten

Dat het met de snelheid wel goed zit, is ook de ervaring van de eerste klanten van Aumatics die gebruikmaken van StarLink by Aumatics. Momenteel zorgt StarLink by Aumatics voor internet op een industrieterrein in Duitsland. In de omgeving bleek mobiel internet niet stabiel genoeg en vanwege de ligging was bedraad internet ook geen optie. Starlink zorgt ervoor dat de bedrijfsprocessen nu wel via internet benaderd kunnen worden. 

Het internetsysteem met satellietschotel behaalde in de test van het AD 150Mbit downloadsnelheid en een uploadsnelheid van 20Mbit. Dat is genoeg om meerdere werkplekken te voorzien van hoge snelheid internet ook als dat zwaar wordt belast met videobellen, e.d.

StarLink internet ontvangt internet van satellieten die in de ruimte zijn gebracht door SpaceX, het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk.

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »