Probleem wachtwoord beheer

AL UW WACHTWOORDEN PROBLEEMLOOS ONTHOUDEN? HET KAN!

2020 is een bijzonder jubileumjaar voor Aumatics. Al 10 jaar leveren wij een breed scala aan werkplekdiensten, clouddiensten en security oplossingen. Met mooie nieuwe oplossingen op het gebied van virtuele werkplekken en nieuwe cloudtoepassingen kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten.

Helaas zien we ook een sterke toename van bedreigingen, zoals phishing en ransomware. Dankzij onze innovatieve securitydiensten zijn onze klanten uitstekend beschermd en hebben wij tot nu toe ernstige incidenten weten te voorkomen. Het veilig omgaan met een groeiend aantal wachtwoorden is echter voor veel mensen een uitdaging.

HET PROBLEEM VAN WACHTWOORDEN

In een onderzoek van Kassa in 2018 bleek al dat de gemiddelde Nederlander 25 online accounts heeft voor zaken als online-banking, social media en webshops. Ook binnen bedrijven zijn zeer veel accounts in gebruik. Het lijkt praktisch onmogelijk om voor elke dienst een eigen uniek en complex wachtwoord te gebruiken en deze ook allemaal te onthouden.

Er gaat veel mis met wachtwoorden: ze zijn vaak te eenvoudig, afgeleid van voorspelbare namen of merken, al dan niet voorzien van een volgnummer en ze worden te pas en te onpas hergebruikt op andere websites. Het risico op misbruik is hierdoor vaak reëel aanwezig.  Een uitgelekt wachtwoord op één site geeft opeens ook toegang tot gevoelige gegevens op andere sites….

De risico’s voor bedrijven zijn groot, evenals de mogelijke schade: 81% van de gegevenslekken is het gevolg van zwakke wachtwoordbeveiliging. De gevolgschade van bijvoorbeeld ransomware aanvallen via een gehackt account kan enorm zijn, evenals de reputatieschade welke je als bedrijf in dergelijke gevallen oploopt.

WAT IS ER AAN DE DOEN?

Gelukkig is er tegenwoordig een prima oplossing beschikbaar waarmee je eenvoudig en veilig online kunt inloggen zonder allerlei complexe wachtwoorden te onthouden. Met behulp van een wachtwoordkluis kun je eenvoudig voor elke website unieke en complexe wachtwoorden laten genereren en onthouden. Met een simpele druk op de knop wordt het wachtwoord veilig voor je ingevuld. Ook wachtwoorden voor gedeelde applicaties kunnen eenvoudig en op veilige wijze uitgewisseld worden tussen teams of individuele medewerkers.

Met een dergelijke wachtwoordkluis zorg je er dus voor dat wachtwoordbeveiliging- en overige gegevensbeveiligingsbeleidsregels door iedereen binnen je organisatie juist worden toegepast. Uiteraard is deze kluis weer veilig te beschermen met Multi Factor Authenticatie (MFA) waar we in het vorige artikel over schreven 🙂

Meer weten over veilig wachtwoordgebruik binnen je organisatie, of kennismaken met onze wachtwoordkluis? Bel ons gerust op of laat hieronder je gegevens achter zodat wij contact met jou kunnen opnemen. 

Onderstaand formulier kun je ook eenvoudig gebruiken om een demo account aan te vragen voor onze oplossing!

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »