Probleem wachtwoord beheer

Het centraal en veilig opslaan van wachtwoorden met de mogelijkheid om ze selectief te delen. Het was nog nooit zo eenvoudig.

AL UW WACHTWOORDEN PROBLEEMLOOS ONTHOUDEN? HET KAN!

2020 is een bijzonder jubileumjaar voor Aumatics. Al 10 jaar leveren wij een breed scala aan werkplekdiensten, clouddiensten en security oplossingen. Met mooie nieuwe oplossingen op het gebied van virtuele werkplekken en nieuwe cloudtoepassingen kunnen we nog beter inspelen op de wensen van onze klanten.

Helaas zien we ook een sterke toename van bedreigingen, zoals phishing en ransomware. Dankzij onze innovatieve securitydiensten zijn onze klanten uitstekend beschermd en hebben wij tot nu toe ernstige incidenten weten te voorkomen. Het veilig omgaan met een groeiend aantal wachtwoorden is echter voor veel mensen een uitdaging.

HET PROBLEEM VAN WACHTWOORDEN

In een onderzoek van Kassa in 2018 bleek al dat de gemiddelde Nederlander 25 online accounts heeft voor zaken als online-banking, social media en webshops. Ook binnen bedrijven zijn zeer veel accounts in gebruik. Het lijkt praktisch onmogelijk om voor elke dienst een eigen uniek en complex wachtwoord te gebruiken en deze ook allemaal te onthouden.

Er gaat veel mis met wachtwoorden: ze zijn vaak te eenvoudig, afgeleid van voorspelbare namen of merken, al dan niet voorzien van een volgnummer en ze worden te pas en te onpas hergebruikt op andere websites. Het risico op misbruik is hierdoor vaak reëel aanwezig.  Een uitgelekt wachtwoord op één site geeft opeens ook toegang tot gevoelige gegevens op andere sites….

De risico’s voor bedrijven zijn groot, evenals de mogelijke schade: 81% van de gegevenslekken is het gevolg van zwakke wachtwoordbeveiliging. De gevolgschade van bijvoorbeeld ransomware aanvallen via een gehackt account kan enorm zijn, evenals de reputatieschade welke je als bedrijf in dergelijke gevallen oploopt.

WAT IS ER AAN DE DOEN?

Gelukkig is er tegenwoordig een prima oplossing beschikbaar waarmee je eenvoudig en veilig online kunt inloggen zonder allerlei complexe wachtwoorden te onthouden. Met behulp van een wachtwoordkluis kun je eenvoudig voor elke website unieke en complexe wachtwoorden laten genereren en onthouden. Met een simpele druk op de knop wordt het wachtwoord veilig voor je ingevuld. Ook wachtwoorden voor gedeelde applicaties kunnen eenvoudig en op veilige wijze uitgewisseld worden tussen teams of individuele medewerkers.

Met een dergelijke wachtwoordkluis zorg je er dus voor dat wachtwoordbeveiliging- en overige gegevensbeveiligingsbeleidsregels door iedereen binnen je organisatie juist worden toegepast. Uiteraard is deze kluis weer veilig te beschermen met Multi Factor Authenticatie (MFA) waar we in het vorige artikel over schreven 🙂

Meer weten over veilig wachtwoordgebruik binnen je organisatie, of kennismaken met onze wachtwoordkluis? Bel ons gerust op of laat hieronder je gegevens achter zodat wij contact met jou kunnen opnemen. 

Onderstaand formulier kun je ook eenvoudig gebruiken om een demo account aan te vragen voor onze oplossing!

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je iets meer weten over onze diensten en oplossingen? Stuur ons gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Of neem telefonisch contact met ons op 085 – 489 1240.

Overige
blogs

HubSpot Testimonial van Jaap van Vliet
HubSpot
Jaap van Vliet

The HubSpot pause – English

For years I have been involved in the implementation of CRM systems. From Epona ContactManager, SugarCRM, Salesfore to a worldwide full-blown Microsoft Dynamics CRM with field services and ClickDimensions as e-mail marketing tool for companies with an annual turnover of + € 200 mln. Despite the success that I achieved with this, the many testimonials and good friendships that I kept from this, I always heard a little voice in the back of my head telling me that it CRM should be easier and simpler.

Lees meer »
HubSpot Testimonial van Jaap van Vliet
HubSpot
Jaap van Vliet

The HubSpot pause

Jaap houdt zich al jaren bezig met de implementatie van CRM systemen. Na afronding van projecten oogstte hij veel bedankjes en goede vriendschappen. Maar hij hoorde in zijn achterhoofd altijd een klein stemmetje dat het gemakkelijker en eenvoudiger moet kunnen. Tot hij HubSpot ontdekte.

Lees meer »