Servicedesk | Desktop Online | Systeem Status
DutchEnglish

Blog

OnDMarc automatisch optimale beveiliging van je emails

mei 9, 2022

Lennert Hut

Online Marketeer

Het gebruik van email is niet meer weg te denken en is een integraal onderdeel van onze informatie uitwisseling. We spenderen gemiddeld per dag 28% van onze tijd aan het lezen en beantwoorden van emails. Voor het correct versturen maar met name ook het ontvangen van email berichten van gevalideerde verzenders, is een juiste instelling van je email domein essentieel. 

Als deze niet niet goed staat ingesteld, kunnen kwaadwilligen zich voordoen als medewerker van je organisatie en zo enorme schade toebrengen aan je bedrijf en reputatie. En dat terwijl het met de inzet van de juiste oplossing zo eenvoudig is om te voorkomen. 

Aumatics levert al sinds lange tijd OnDMARC. Deze oplossing biedt bescherming tegen misbruik van je email domein en zorgt ervoor dan automatisch de juiste instellingen gezet worden en ingesteld blijven. 

Email domein bescherming
v.a.€95 maandelijks

SPF records

De juiste SPF-records in je mail-omgeving zorgen ervoor dat je gebruik kan maken van de SAAS (Software-as-a-Service) oplossingen binnen jouw organisatie.

Denk aan je financiële applicatie, zoals Exact Online die je facturen verstuurt. Exact doet dat uit naam van jouw organisatie. Met de juiste SPF instellingen voorkom je dat je facturen in de spam-folder van je klanten terecht komen. Maar dat geldt bijvoorbeeld ook voor je marketing applicaties als Mailchimp of HubSpot. Vergeet je je SPF record goed te zetten, dan heb je grote kans dat je mails niet in de inbox van je klant terecht komen maar rechtstreeks in de spam-folder.

Waarom? Omdat deze SAAS applicaties mails versturen uit naam van jouw bedrijf terwijl ze dat natuurlijk niet zijn. Daar zijn SPF records voor bedacht. Maar dan moet je ze wel goed zetten. De OnDMARC oplossing van Aumatics neemt deze zorg uit handen.

DMARC/ DKIM /DNS

DMARC, DKIM en DNS, allemaal zeer technische termen die er allemaal voor kunnen zorgen dat – mits goed ingesteld – je email gedegen beschermd is tegen misbruik.

We snappen dat dit vrij technisch is. Maar laat Aumatics het voor je instellen en beheren en je bent 24×7 beschermd tegen CEO fraude en andere vormen van email misbruik.

Waarom email bescherming?

  • 96% beveiligingsbreuken komen uit email.
  • 1.5 miljoen phising websites worden gecreeërd voor aanvallen via mail.
  • $12 miljard verlies door email fraude

Inzicht

We analyseren en interpreteren de OnDMARC rapportages die je ontvangt en geven je hiermee uitgebreide inzichten in wat er gebeurd binnen je email domein.

Actie

We besparen je tijd met geautomatiseerde classificatie en voorzien in specifieke acties om mails van valide domeinen te ontvangen en valse te blokkeren.

Bescherm

Wanneer DMARC volledig is geimplemeteerd blijven we constant je email domein bewaken om valide domeinen toe te staan en je te beschermen tegen aanvallen.

“DMARC’s Anti phishing Benefits Are More Important Than Ever“ – Forrester

IT maakt het werk gemakkelijker en overzichtelijker. Dat is het eindresultaat. Het voorwerk gebeurt voor het grootste gedeelte achter de schermen. Met mijn collega’s bij Aumatics breng ik de wereld van IT naar de voorgrond, begrijpelijk en praktisch. Zo haal je eruit wat er inzit (en word je er vast net zo enthousiast van als wij!) Heb jij een tip of een nieuwtje? Kunnen wij je helpen?

Lennert Hut

Online Marketeer