Frank Kemeling nieuwe Senior Security Consultant bij Aumatics

Frank, ooit begonnen als softwareontwikkelaar, heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in verschillende rollen in de ICT op het gebied van IT en OT (Operationele Technologie).

Hij werkte met name de laatste 15 jaar als adviseur aan complexe security-vraagstukken. Hiervoor was Frank zelfstandig ondernemer en manager bij BrainCap Cyber Security. In die rol was hij operationeel, technisch en commercieel verantwoordelijk voor het IT/OT Security Operations Center.

Als gecertificeerd ethical hacker brengt Frank een nieuw specialisme binnen bij Aumatics. Voor opdrachtgevers kan Frank desgevraagd onderzoeken of hij door middel van het uitvoeren van een Security Penetratie Test toegang krijgt tot een beveiligd netwerk van de klant. Dat gebeurt uiteraard met instemming van de klant, maar ook “in samenwerking”, zo geeft Frank aan. “Gebruikers zijn vaak de zwakste schakel. Het is dus onmisbaar om hen mee nemen met de cyber security die je wil aanbrengen. Zo voorkom je incidenten en stimuleer je gedragsverandering.”

Aumatics ziet een toenemende vraag naar OT-security en biedt marktpartijen, met Franks aanstelling, een deskundige gesprekspartner voor het oplossen van security-vraagstukken. 

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »