Frank Kemeling nieuwe Senior Security Consultant bij Aumatics

Frank Kemeling (50) is aangetrokken als Senior Security Consultant bij IT-dienstverlener Aumatics.

Frank, ooit begonnen als softwareontwikkelaar, heeft inmiddels ruim 25 jaar ervaring in verschillende rollen in de ICT op het gebied van IT en OT (Operationele Technologie).

Hij werkte met name de laatste 15 jaar als adviseur aan complexe security-vraagstukken. Hiervoor was Frank zelfstandig ondernemer en manager bij BrainCap Cyber Security. In die rol was hij operationeel, technisch en commercieel verantwoordelijk voor het IT/OT Security Operations Center.

Als gecertificeerd ethical hacker brengt Frank een nieuw specialisme binnen bij Aumatics. Voor opdrachtgevers kan Frank desgevraagd onderzoeken of hij door middel van het uitvoeren van een Security Penetratie Test toegang krijgt tot een beveiligd netwerk van de klant. Dat gebeurt uiteraard met instemming van de klant, maar ook “in samenwerking”, zo geeft Frank aan. “Gebruikers zijn vaak de zwakste schakel. Het is dus onmisbaar om hen mee nemen met de cyber security die je wil aanbrengen. Zo voorkom je incidenten en stimuleer je gedragsverandering.”

Aumatics ziet een toenemende vraag naar OT-security en biedt marktpartijen, met Franks aanstelling, een deskundige gesprekspartner voor het oplossen van security-vraagstukken. 

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je iets meer weten over onze diensten en oplossingen? Stuur ons gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Of neem telefonisch contact met ons op 085 – 489 1240.

Overige
blogs

Cyber security in goede handen met Nessus van Tenable
IT Security
Lennert Hut

U weet dat uw netwerk kwetsbaarheden heeft. Maar weet u waar?

Flashback naar begin vorig jaar. Gedwongen door corona verplichtten veel organisaties hun werknemers om te gaan thuiswerken. Medewerkers pakten hun laptop of trokken de kabels uit de desktop en gingen thuis verder. De bedrijven die toen al werkten met hedendaagse end-point protection en regelmatig een scan uitvoerden op kwetsbaarheden, hielden de cyber security redelijk op orde. Maar niet bij iedere organisatie.

Lees meer »
Fireware 12.7: missing link tussen firewall en two-way authentication
IT Security
Lennert Hut

FireWare 12.7: missing link tussen firewall en multi-factor authentication

De nieuwe software-release FireWare 12.7 haalt het beste uit de WatchGuard Firebox en AuthPoint. Het legt de link tussen beide producten. Het inzetten van een krachtige firewall gecombineerd met multi-factor authentication maakt uw bedrijfsnetwerk zo een stuk veiliger dan daarvoor. WatchGuard Gold partner Aumatics biedt de software-update vanaf nu aan voor klanten.

Lees meer »