5 x takeaway van Microsoft NCE

WAT IS MICROSOFT NCE?

Indexatie van
prijzen

De laatste jaren zijn de prijzen gelijk gebleven van Microsoft licenties, ondanks de toevoeging van nieuwe apps (zoals Teams). Met Microsoft NCE worden de licentiekosten geïndexeerd en verhoogd.

Maandelijkse licenties ontmoedigd

Microsoft ontmoedigt deze flexibele licentie door een prijsverhoging van ongeveer 20%.

Focus op jaarabonnement

Microsoft NCE kan worden gezien als een strategie voor een plattere abonnementsstructuur. Het jaarabonnement wordt de standaard.

Verlengen van bestaande licenties

De bestaande licenties worden omgezet in het nieuwe licentiemodel.

Licentievormen 'oude stijl' zijn nog beschikbaar tot 14 maart!

De definitieve overgang naar het nieuwe model zou gaan gelden vanaf 1 maart 2022, maar is uitgesteld tot 14 maart. Het heeft dus nog zin om actie te ondernemen! Je profiteert dan nog van de lagere prijzen uit het voorgaande model!

WAAR KAN IK UIT KIEZEN?

OFFICE 365

jaarlicentie
8,40 per maand
 • Office 365 E1: €8,40
 • Office 365 E3: €22,60
 • Office 365 E5: €37,40
 • Ook mogelijk met maandelijks
  opzegbare licenties

Business Premium

jaarlicentie
18,60 per maand
 • Business Basic: €5,10
 • Ook mogelijk met maandelijks
  opzegbare licenties

Microsoft 365 E3

jaarlicentie
35,40 per maand
 • Ook mogelijk met maandelijks
  opzegbare licenties

Kies voor maatwerk met Aumatics

De afgelopen weken hebben wij veel van onze klanten geadviseerd en overgezet. Is jouw organisatie er nog niet uit? Wij nemen vrijblijvend alle mogelijkheden door. Tegen de laagste prijs, met behoud van flexibiliteit en aandacht voor IT Security.

IK ben KLANT BIJ AUMATICS

Wij sturen binnenkort een offerte op, op basis van welke licenties er bij jou worden afgenomen en wat ons de beste keuze lijkt. De keuze ligt bij jou en wij adviseren graag over alle combinaties en opties voor de licenties. Alvast een bericht achterlaten of verder lezen in de Q&A, kan hieronder. 

NOG GEEN KLANT?

Profiteren van de kennis van een Microsoft Gold Partner als Aumatics heeft veel voordelen. Bijvoorbeeld omdat we uw vraag naar flexibel en beveiligd werken in the cloud vertalen naar het juiste maatwerk in licenties. Tegen de laagste prijs. Maar met de ondersteuning van een betrouwbare IT-partner. 

PLUS:

 • Klantvriendelijke en deskundige service van Aumatics’ IT-experts met Microsoft-certificering.
 • Keuze in extra maatwerkpakketten voor iedere werkplek met instapkorting van Microsoft
 • Zekerheid door beveiligde hosting in de EU voor clouddiensten
 • Voorrang bij nieuwe apps, updates en diensten

MICROSOFT NCE Q&A

Voor iedereen die licenties afneemt voor Microsoft 365, Dynamics 365, Power Platform of Azure. 

De laatste jaren zijn er veel verbeteringen doorgevoerd in de apps en dienstverlening rond Microsoft 365. Een voorbeeld is de toevoeging van Teams. Daarnaast is de IT Security flink opgeschroeft vanwege het toegenomen aantal bedreigingen. Verder is de beschikbaarheid van alle clouddiensten vergroot door toevoeging van capaciteit. Deze verandering zijn nog niet doorgevoerd in de prijs. Binnenkort wordt dat dus (deels) doorberekend. 

Je blijft dan uiteraard gewoon betalen voor het aantal licenties dat je nu afneemt. Deze prijzen worden binnenkort geïndexeerd. Dat betekent een prijsverhoging van een paar procent. Belangrijke voorwaarde is dat er geen flexibele maandelijkse licenties tussenzitten.

We helpen je graag om de juiste keuze te maken. Neem hiervoor contact met ons op.

Alle klanten van Aumatics met om te zetten licenties ontvangen voor 1 februari 2022 een brief. In februari nemen wij contact met je op. Wij sturen uiteraard een offerte. Mocht dat nodig zijn, dan sturen wij in een later stadium nog een reminder en/of verdere informatie. Hebben we een overeenkomst? Die wordt uiteraard bevestigd in een overeenkomst.

KLANTEN VAN EEN microsoft gold partner HEBBEN EEN STREEPJE VOOR.

Op zoek naar een deskundige partner voor Microsoft? Microsoft Gold Partner Aumatics adviseert je voor doordachte IT-oplossingen. Met bewezen kennis van zaken en klantvriendelijke ondersteuning. Lees meer over alle voordelen.

Gold partner
 • Flexibel werken met alle bekende Microsoft apps uit Office
 • Klantvriendelijk beheerd door de Aumatics Service Desk
 • 24/7 beschikbaarheid en compliance door beheerde cloudomgeving in EU.

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »