Aumatics IT Services.

Maak van je ventilator geen stofzuiger

Als we het weerbericht mogen geloven, hebben we nog een paar warme dagen te gaan. Je laptop of pc kan daar over meepraten. Oververhitting kan je hardware en software beschadigen, dus lees even mee en voorkom showstoppers op je werkdag.

De interne koeling van je pc en laptop wordt verzorgd door ventilatie. Afhankelijk van de temparatuur slaat ‘ie aan. Werkt dit niet, dan kan bijvoorbeeld de processor, harde schijf en batterij serieuze schade oplopen.

Het gevolg kan zijn dat je gegevens kwijtraakt, dat de boel vertraagt en zelfs dat het apparaat ineens uitvalt met een kapotte batterij.

Gun je laptop of pc een pauze

Dat de temperatuur oploopt, kun je soms niet voorkomen. Maar met een paar voorzorgsmaatregelen hoeft dat geen gevolgen te hebben. Ga je lunchen of naar een afspraak? Zet je laptop of pc dan in slaapstand of in vliegtuigstand. Zo voorkom je dat allerlei processen en verbindingen de pc nodeloos bezig houden en opwarmen.

Over processen gesproken: een schone pc, vrij van overbodige en zelfs gevaarlijke software en tools, zorgt ervoor dat de hardware wordt gebruikt zoals jij dat wilt. Regelmatig scannen op schadelijke software en een goede firewall kan op die manier de levensduur verlengen.

Actieve software warmt je hardware op

Controleer je de hardwareprestaties niet op vaste basis, dan loopt er na een tijdje van alles mee op de achtergrond. Kwaadaardig of niet, ze vragen allemaal processorsnelheid en geheugen. Hoe harder je pc moet werken, des te meer vraagt het van je hardware. Die warmt op door alle activiteit en dat kan uiteindelijk de nekslag zijn voor de koeling.

Vraag je zelf weinig van je apparaat, maar staat je pc maar te stampen en te ratelen? Grote kans dat je hardware onderzocht moet worden op ongewenste en onzichtbare processen. Het telt allemaal mee.

De laatste tip is het afleren van de zogenoemde ‘laptoplunch’. Eet je vaak boven je pc of laptop? Dan is de kans groot dat de ventilator niet alleen lucht opzuigt, maar ook jouw kruimels en andere troep. Ook dat gaat ten koste van de levensduur van je ventilator en dus van de capaciteit om je device af te koelen.

Daarnaast houdt de binnenkant ook niet van stof en kruimels. Op den duur verlaagt het de hardwareprestaties. Hou de omgeving dus schoon en pak een loopje tijdens de lunch. Nog gezond ook!

Werkt de ict bij jou mee of tegen? Wij brengen het gehele netwerk in optima forma. Lees verder over de IT Services van Aumatics.

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.