De juiste stappen naar een goed beveiligde werkplek.

Helaas laat de beveiliging van de gemiddelde werkplek veel te wensen over. Het aantal bedrijven en organisaties dat met security incidenten te maken krijgt groeit nog steeds. Neem bijvoorbeeld phishing: hackers die zich voordoen als een vertrouwde instantie en je wachtwoord proberen te achterhalen om  daarmee in het systeem van jouw organisatie in te breken. Ook aanvallen met ransomware maken steeds meer slachtoffers. Bedrijfsgegevens worden door een hacker gegijzeld en versleuteld. Om die gegevens te ontsleutelen, wordt een fors bedrag aan losgeld gevraagd. Daarnaast zijn er ook nog altijd andere hardnekkige bedreigingen, die op de werkplek blijven opduiken, zoals virussen, malware en trojans.

De kwetsbaarheid van ICT in de praktijk

Een groot transport- en logistiekbedrijf werd begin februari 2020 het slachtoffer van ransomware. Honderden servers en werkplekken raakten besmet en het bedrijf kon niets anders doen dan alle systemen uitschakelen. Klanten konden niet meer inloggen en leveringen liepen aanzienlijke vertragingen op. Het bedrag aan schade liep in de miljoenen. De schrik was nog groter toen hetzelfde bedrijf een paar maanden later wéér slachtoffer werd van ransomware, ditmaal van andere herkomst. Opnieuw moest het bedrijf alle systemen uitschakelen, konden klanten niet inloggen en duurde het weken om de schade te herstellen. Om het nog erger te maken: dit keer was het de hackers gelukt om daadwerkelijk data te stelen.

Eerste hulp bij cybercrime

Cybercriminaliteit zorgt niet alleen voor directe schade: privacygevoelige klantgegevens die op straat komen te liggen zorgen voor een ernstig verlies van het vertrouwen van je klanten. Een geslaagde cyberaanval kan ook nog eens tot torenhoge AVG-boetes leiden, als blijkt dat je ICT-beveiliging niet aan de regels van de privacywet voldeed.

Je hoopt natuurlijk dat het jouw organisatie nooit zal overkomen. Maar als je wél te maken krijgt met een security incident, is het belangrijk overzicht te houden en als eerste te focussen op het voorkomen van verdere schade. Blokkeer de aanval als dat nog kan, en isoleer je systemen en werkplek. Onderzoek daarna je log-informatie om het verloop van de aanval te analyseren.

Je hoeft er natuurlijk niet alleen voor te staan. Met snelle en deskundige hulp is je bedrijf eerder weer up and running. Professionele eerste hulp bij cybercrime begint met een – telefonische – intake van je incident door security specialisten. Daarna een grondige analyse, en op basis daarvan advies over de afhandeling van je incident. Verder zijn ondersteuning van je technische medewerkers, het management en assistentie op locatie ook waardevolle mogelijkheden. 

Voorkomen is beter dan genezen, maar…

Aumatics helpt je met voorkomen én genezen van security incidenten. We helpen aanvallen op het bedrijfsnetwerk en werkplekken voorkomen. Komt er van buitenaf toch een security dreiging? We grijpen direct in, en zorgen voor snel en succesvol herstel. Onze brede dienstverlening bestaat onder andere uit:

 

  • Security by design, oftewel systeembeveiliging vanaf de basislaag.
  • Afscheiden van belangrijke delen van de infrastructuur door toepassen van meerdere beveiligingslagen.
  • Geavanceerde identiteits- en toegangscontrole, zodat alleen de juiste gebruikers toegang tot de werkplek hebben.
  • Trainen van gebruikers: we leren ze bijvoorbeeld gevaren via e-mail te herkennen. Dit doen we door phishing-simulatie en online training.
  • Controleren van de correcte toepassing van de AVG-regels, zodat je vertrouwelijke data veilig bewaard blijft.

 

Maatwerk is essentieel bij ICT-security. Ieder bedrijf is weer anders en elke bedrijfstak vraagt om een eigen, specifieke aanpak. We leveren slimme security oplossingen die specifiek gericht zijn op de uitdagingen in jouw branche.

Ondanks alle goede voorzorgen kan er zich altijd alsnog een nieuwe externe bedreiging voordoen. Hackers zijn innovatief en zitten niet stil. Ze verzinnen continu nieuwe manieren om in te breken. Krijg je toch te maken met een bedreiging of aanval? Meldingen worden in dat geval direct automatisch vastgelegd en doorgestuurd naar ons security team. Zij analyseren de melding en zorgen dat zo snel mogelijk de juiste vervolgacties worden opgestart. 

24/7 maximaal beschermde Werkplek en serversystemen

Sinds onze start is het doel om onze klanten volledig te ontzorgen. Dit realiseren we door met een klantgerichte houding de juiste diensten te leveren, volledig afgestemd op de wensen en behoeftes van de organisatie.

De security van je werkplek moet van hoog niveau zijn om ze te beschermen tegen phishing, datalekken, ransomware, virussen en andere bedreigingen. Aumatics bewaakt en beschermt je werkplek en servers: 24 uur per dag, 365 dagen per jaar. Vind je dat een geruststellende gedachte en wil je graag kennismaken met onze klantgerichte én resultaatgerichte manier van werken? Nieuwsgierig geworden naar hoe we het risico op ernstige security incidenten voor jouw organisatie kunnen minimaliseren? 

Neem dan vandaag nog contact op!

Overige
blogs

Microsoft NCE: wat moet ik ermee? Aumatics helpt.
Nieuws
Lennert Hut

5 x takeaway van Microsoft NCE

Microsoft past zijn licentiemodel aan voor zakelijke gebruikers. Vanaf 1 maart gaat de Microsoft NCE (New Commercial Experience) in. Niets doen kan zorgen voor flinke kostenstijging. De belangrijkste veranderingen op een rijtje.

Lees meer »