Aumatics start ISO-certificering voor gegevensbeveiliging

ISO-certificering

Met dit keurmerk hebben klanten van Aumatics de zekerheid dat hun gegevens in goede handen zijn. Naar verwachting is het proces begin 2022 met succes afgerond.

Aumatics onderhoudt, beheert en beveiligt de IT-omgeving voor tientallen organisaties. Veel klanten kiezen voor Aumatics vanwege hogere eisen aan Cyber Security. Bijvoorbeeld voor het beheer en onderhoud van vitale processen in samenleving, voor thuiswerkplekken en industriële processen. Aumatics kan daar aan tegemoet komen dankzij ervaring met en expertise in IT Security.

Extra zekerheid met structuur

Aumatics volgde alle richtlijnen vanuit de AVG al sinds de uitvoering van de wet. De ISO-certificering stelt echter eisen aan bijvoorbeeld het vastleggen, opslaan en borgen. Aumatics gaat dit nu realiseren, zodat de zorgvuldigheid kan worden aangetoond.

WAARBORG NAAR DE BUITENWERELD

‘De certificering voor ISO 27001 is de waarborg naar buiten toe dat het bij Aumatics goed zit als het gaat om gegevensbeveiliging’, zegt Ed van Puffelen, directeur/oprichter van Aumatics. ‘Onze medewerkers hebben die instelling al. Het ISO 27001-certificaat zal binnenkort aantonen dat wij dat ook structureel doen en dat de lat hoog ligt voor ons.’

Het documenteren en doorlopend instrueren van iedereen wordt nog een flinke klus. Aumatics staat er gelukkig niet alleen voor, aldus Van Puffelen. ‘We hebben goede ervaringen in het verleden met certificeringspartner QVOX. We vertrouwen erop dat we het predicaat kunnen bemachtigen met hun begeleiding.’

Overige
blogs

IT Security
Lennert Hut

Maak van een privé wachtwoord geen zakelijke bedreiging

Privé wachtwoorden slingeren iets te vaak rond en vormen daarmee ook zakelijk een risico. Een wachtwoordmanager biedt gemak, thuis en op het werk. Maar vooral: het voorkomt bedreigingen, doordat ook privé wachtwoorden voldoen aan zakelijke maatstaven voor IT Security.

Lees meer »
Palo Alto Cortex XDR detectie met AI van Aumatics
IT Security
Frank Kemeling

Palo Alto Cortex XDR: IT Security met mensenkennis

De vele bedreigingen voor IT Security vragen om een andere aanpak. Palo Alto Cortex XDR heeft dat in huis, dankzij AI (Artificial Intelligence) voor endpoint-beveiliging. Senior Security Officer Frank Kemeling blogt over de bijzondere prestaties.

Lees meer »