Blog

Het pluspunt van je e-mailadres

November 6, 2022

Timo van Empelen

IT Engineer

Op hoeveel mailinglijsten sta jij? En als je dat niet weet: hoeveel nieuwsbrieven ontvang je iedere week in de Inbox? Het zijn er meer dan je denkt. Misschien ook meer dan je dacht te ontvangen.

Vraag je je wel eens af waar een nieuwsbrief vandaan komt? Daar kun je snel achterkomen. Je kunt verzenders van nieuwsbrieven gemakkelijk identificeren door deze handige toevoeging.

Bij de volgende keer dat je je opgeeft voor een mailing, voer je niet alleen je e-mailadres in maar zet je achter je naam ook een plusteken (+) en een eigen tekst. Dus bijvoorbeeld ‘Timo+voetbalnieuws@email.nl’. De nieuwsbrief komt dan gewoon in de Inbox van Timo@email.nl, maar geadresseerd aan ‘timo+voetbalnieuws@email.nl’. Zo weet je direct wat de herkomst is van een nieuwsbrief.

Stel, je ontvangt niet alleen de laatste voetbalnieuwtjes, maar ook een onbekende nieuwsbrief met aanbiedingen, gericht aan timo+voetalnieuws@email.nl. Je weet dan dat je adres door de voetbalvrienden is doorverkocht. Tijd voor de rode kaart.

Ontvang je spam of phishing via dat e-mailadres? Dan is hun site lek of hebben hackers hun slag geslagen. Misschien is een permanente schorsing dan meer op zijn plek, voordat je IT Security echt in de knel komt.

PS: Denk jij dat je phishing herkent? We hebben een uitdaging voor je. En een paar goede tips.     

IT engineer bij Aumatics, en altijd in voor tips & tricks voor veilig en handig gebruik van je IT-middelen

Timo van Empelen

IT Engineer