Aumatics IT Services.

De ondersteuning van Microsoft voor Office 2013 vervalt. Wat betekent dit voor mij?

Werk je nog met Office 2013 software? Niets om je voor te schamen. Maar het definitieve einde komt nu echt dichtbij. In april 2023 stopt Microsoft alle ondersteuning voor Office 2013. De IT-wereld weet dan genoeg: dat is voor iedereen het moment om definitief de handen er van af te trekken. Heb je Office 2013 of een ander verouderd pakket van Microsoft ergens draaien? We geven je graag tips over het vervolg en een belangrijke reden om er aandacht aan te geven.  

Mijn software werkt prima. Waarom overstappen naar Microsoft 365?

Net doen alsof er niets gebeurd is na april 2023 in ieder geval een no-go. Misschien mis je telefonische productondersteuning niet snel. Tot nu toe werd ook Office 2013 nog onderhouden. Veiligheidslekken werden gedicht en nieuwe updates werden uitgebracht. Dat gebeurt dus binnenkort niet meer en dat is vooral voor jouw IT Security een probleem. Op het moment dat er geen securitypatches worden uitgebracht, is software per direct onveilig. Zo snel volgen de bedreigingen zich op. Reken in uren, niet in dagen dat je dan wordt aangevallen. 

Werken in de cloud: 3 voordelen 

Wat doe je ertegen? Niets doen is dus geen optie. Microsoft noemt alvast 2 alternatieven. De belangrijkste is Microsoft 365. Dit pakket brengt je alle vertrouwde Office-producten (nu apps genoemd…), maar dan in de cloud.  

Welke software je ook gebruikt; de cloudtoepassing is de standaard tegenwoordig. Dat geldt ook voor de opvolger van Office, Windows 365. De voordelen? Altijd bijgewerkt, veilig en je werk heb je online overal bij de hand. Op kantoor, thuis en dat ongeacht het device dat je gebruikt. Ook daarin vind je Word, Outlook, Excel, Powerpoint én wat je er maar bij wil hebben. Maar dan altijd bijgewerkt, zonder zorgen over de IT Security binnen jouw organisatie. Uiteraard helpt Aumatics met een probleemloze overstap naar werken in de cloud. Wedden dat je nooit meer terug wil?  

Met een opmerking.  

Er kunnen goede redenen zijn om het niet te zoeken in een cloudgebaseerde oplossing. Bijvoorbeeld omdat je niet altijd kunt rekenen op een internetverbinding op een afgelegen plek. Je hebt dan ook niets aan Microsoft 365, dat staat of valt met online beschikbaarheid.  

Of Office 2021 LTSC?

 In dat geval is het zakelijke pakket Office 2021 LTSC wellicht een oplossing. Dit pakket is de tegenhanger van het cloudgebaseerde Microsoft 365. Het kan een goede keuze zijn voor stand-alone pc’s, die niet al te veel nodig hebben. Omdat je Office LTSC eenmalig aanschaft, betaal je alleen de aanschafprijs. Hiervoor krijg je Word, Excel, Outlook, OneNote, Acces, Publisher, Teams en Powerpoint. Dus zeg maar, de klassieke manier van software aanschaffen.  

Waarvoor zou je kiezen voor Office LTSC? Bijvoorbeeld omdat je alleen een eenmalige uitgave kan of wil doen. Sommige systeembeheerders gebruiken LTSC ook om strikte controle te houden over versiebeheer. Immers, je weet met LTSC dat niets meer en niets minder gebruikt. Office 2021 LTSC is te verkrijgen vanaf 5 licenties.  

Maak er een uitzondering van 

In alle andere gevallen: stap over op Microsoft 365. Dit online flexibele pakket biedt aan de ene kant al het vertrouwde van Microsoft, terwijl je je geen zorgen hoeft te maken over IT Security en updates. Daar zorgt Microsoft zelf voor. Het enige wat jij moet doen binnen jouw organisatie is beslissen hoe en waar je Microsoft 365 gaat inzetten. Kan iedereen zijn eigen device gebruiken? Wil je dit met back-up of disaster recovery?  

En nu we het toch over IT Security hebben. Misschien rechtvaardigt de aard van je activiteiten of het soort gegevens dat je beheert meer maatregelen. Dan is een deskundig ontworpen en ingericht IT-omgeving pure noodzaak. Het maakt namelijk nogal uit waar en hoe je Microsoft 365 inzet, met name voor de IT Security.  

Is extra aandacht nodig voor de veiligheid, bescherming van gevoelige gegevens of privacy? Dan helpen wij met het uitfaseren van het bestaande pakket een verzorgen de overdracht. Zo zet je in één keer een reuzestap op weg naar een veilige en flexibele werkomgeving naar Microsoft 365. Niemand die dan terugverlangt naar Office 2013.    

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.