Aumatics IT Services.

De huidige stand van zaken en de toekomst van Starlink

Eerder schreven wij een blog over de snelheid van Starlink internet en hoe die meer dan prima in orde was. Later schreven we over hoe de dekking van Starlink zich nu niet meer beperkt tot een enkele locatie, maar je de satelliet overal neer kan zetten voor slechts een kleine fee. Wij vertellen je meer over de huidige situatie en de toekomstplannen van Elon Musk met de Starlink satellieten.

Starlink Internet op Mars?

Zoals inmiddels bekend ontbreekt het niet aan ambitie bij SpaceX CEO Elon Musk. Zijn plannen om naar Mars te reizen en de planeet te koloniseren worden steeds bekender en lijken aan draagvlak te winnen. In de service agreement die je tekent bij het aanschaffen van een Starlink-set is de volgende clausule opgenomen:

In andere woorden staat in deze clausule dat er geen Aards bestuur zeggenschap heeft over de gang van zaken op Mars. Geschillen zullen worden dus worden opgelost naar wat SpaceX als redelijk beschouwt. Hiermee eigenen ze zich dus een stukje nog onverdeelde macht toe. SpaceX bouwt voorlopig hard aan de weg om voor 2030 de eerste bemande raket naar Mars te sturen. Naar waarschijnlijkheid is de kans dus best groot dat Starlink wel degelijk actief zal zijn op Mars. De vraag is hoe en wanneer. Werken we binnenkort ook op Mars aan een Word document in de cloud?

De dekking van Starlink Satellieten

Ook bij het aantal satellieten ontbreekt het niet aan ambitie bij StarLink. Met momenteel bijna 3.000 en ambities voor 42.000 satellieten ‘in orbit’ is dat wel duidelijk.

Het aantal satellieten heeft allemaal te maken met ‘coverage’ en de snelheid van het internet dat word geleverd door StarLink, met de huidige 3.000 zijn ze namelijk nog wel een stukje af van wereldwijde toegankelijkheid. Naar schatting zullen ze er minimaal 10.000 nodig hebben om volledige betrouwbare service te kunnen leveren aan het merendeel van onze planeet. Met een einddoel van ongeveer 42.000 zou de ambitie voor een snelle wereldwijde internetverbinding via satellieten niet zo belachelijk ver weg zijn.

Momenteel hebben ze de capaciteit om er ongeveer 45 per week te maken en hebben ze in een maand tijd een hoogtepunt van 240 gelanceerde satellieten bereikt. En Elon Musk kennende zullen deze getallen nog wel opgekrikt worden.

De huidige dekkingsmap van Starlink ziet er zo uit:

Starlink Internet

Snel tijdelijk internet nodig? Huur een Starlink!

Bij Aumatics kan je flexibel een Starlink huren voor bijvoorbeeld festivals of andere evenementen waar je een snelle en vaste internet verbinding nodig hebt!

Kritiek op Starlink

Maar net zoals Elon Musk, is de StarLink niet zonder controversie. Door de eerdere modellen van de satellieten werden ruimtefoto’s geblokkeerd omdat ze teveel licht reflecteerden. Ze hebben een nieuw tussenmodel ontwikkeld met anti-reflectieve coating om zo de reflectie te beperken. Echter hebben ze daarna een nog beter model ontwikkeld die een soort ‘zonne-visor’ ingebouwd heeft om zo de weerkaatsing van het licht zo ver mogelijk te minimaliseren. Naast de visuele nadelen van de satelietten zijn ze wel ontwikkeld om bij het einde van hun ‘levensduur’ zelf uit orbit te vliegen. Ook door de lage baan om de aarde branden ze vele malen sneller op dan dat ze zouden doen buiten onze atmosfeer.

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.