U weet dat uw netwerk kwetsbaarheden heeft. Maar weet u waar?

Flashback naar vorig jaar. Gedwongen door corona verplichten veel organisaties hun werknemers om te gaan thuiswerken. Medewerkers pakten hun laptop of trokken de kabels uit de desktop en gingen thuis verder. Tot dat moment werd het kantoornetwerk beschermd door centrale beveiligingssystemen. Maar hoe staat het met de cyber security, nu iedereen op een thuisnetwerk is aangesloten? En hoe is de beveiliging van de fysieke apparaten waar uw medewerkers op werken?

Weet u het antwoord op de vorige vraag, dan is de kans groot dat u of uw ICT-afdeling serieus bezig is met ‘Vulnerability Management’. Is het antwoord ‘nee’, dan bent u zeker niet de enige. In dat geval is het wel hoog tijd dat inzicht krijgt in de kwetsbaarheden van uw bedrijfsnetwerk en ze daarna structureel en systematisch verhelpt.

U loopt anders een stevig risico op een aanval van buitenaf, virus, malware of ransomware. De schade van ongewenst bezoek kan in de tonnen lopen, of zelfs in de miljoenen. En dat is nog los van de imagoschade of AVG-wetgeving.

Hoe kan ik dan wel inzicht krijgen in de aanwezige kwetsbaarheden in mijn bedrijfsnetwerk? Met ‘Vulnerability Management’ van Tenable, zoals die bij Aumatics wordt aangeboden.

Op de radar met de juiste Cyber Security

Wij installeren op ieder fysiek apparaat een ‘agent’. Dit programma draait in de achtergrond en scant het apparaat frequent op aanwezige kwetsbaarheden. Iedere keer dat het apparaat online is, wordt het verbonden met de Tenable cloud en levert daar zijn eigen scanresultaten af.

Zo blijft het apparaat op de radar zonder verbinding te leggen met het eigen bedrijfsnetwerk. Het maakt dus niet uit wanneer er voor het laatst werd ingelogd op het bedrijfsnetwerk.

Tenable houdt vanaf dat moment de cyber security van het fysieke apparaat goed in de gaten.

Tenable monitort continu alle bedreigingen en kwetsbaarheden over de gehele wereld. Deze worden vervolgens geïnventariseerd en vertaald naar een manier om ze te kunnen herkennen door de scanners en agents.

Op de hoogte met het dashboard

Als marktleider heb je het dan over grote getallen: de database telt inmiddels zo’n 63.000 bedreigingen en kwetsbaarheden. Zij bezorgen netwerkbeheerders en ict-managers een heleboel kopzorgen als ze worden misbruikt door kwaadwillende personen. 

Gelukkig, voordat het te laat is, zijn netwerkbeheerders door Tenable al op de hoogte gebracht door het persoonlijke Nessus-dashboard voor uw bedrijf.

De bedreiging en kwetsbaarheden worden duidelijk en overzichtelijk in beeld gebracht. De grootste bedreigingen worden daarbij het eerst onder de aandacht gebracht. Dat gebeurt op basis van een speciale score; de ‘Vulnerability Priority Rating’ (VPR).

Is het apparaat ver weg of dichtbij: de cyber security van het apparaat kan zo weer worden bijgewerkt, tot het gewenste niveau. Tenable werkt daar zelf ook aan mee, omdat het ook de oplossing aandraagt om de kwetsbaarheden te verhelpen. Zo weet u wat er speelt en kunt u de oplossing aanbrengen.

Mist u het inzicht in uw netwerk? Neem dan gerust contact met ons op. De cyber securityspecialisten van Aumatics analyseren uw situatie en dragen kennis aan voor snel herstel.  

Meer weten?

Heb je nog vragen of wil je iets meer weten over onze diensten en oplossingen? Stuur ons gerust een bericht. We denken graag met je mee.

Of neem telefonisch contact met ons op 085 – 489 1240.

Overige
blogs

3 tips van de AIVD voor meer cyber security
IT Security
Lennert Hut

3 tips van de AIVD voor meer cyber security

Een aanval van hackers of het verwijderen van ransomware is niet alleen kostbaar. Het Nationaal Bureau voor Verbindingsbeveiliging, onderdeel van de AIVD, bindt de strijd aan met 3 leidende principes. Wij delen ze graag.

Lees meer »
Aumatics bij DIFx over Cyber Security en de kans dat je gehackt wordt
IT Security
Lennert Hut

DIFx Live: word ik binnenkort gehackt?

Stel: jouw onderneming staat niet overmatig in de schijnwerpers. Je verkoopt geen staatsgeheimen. Je werkt niet voor de Nederlandse Bank. Moet ik mij zorgen maken over mijn cyber security?

Lees meer »