Aumatics IT Services.

Totaaloplossing voor werken in de cloud

De  opdrachtgever zocht naar een schaalbaar platform voor werken in de cloud. Snelheid en schaalbaarheid waren essentieel bij de uitvoering van dit project. Aumatics IT-engineers bedachten een oplossing waarbij de infrastructuur, het netwerk, de uitvoering én het beheer vanaf de tekentafel opnieuw werden ingericht.

Nadrukkelijk werd gevraagd om een totaaloplossing voor werken in de cloud voor de lange termijn. De architectuur en infrastructuur waren daarom minstens zo belangrijk.

We hadden een duidelijke match met hun bedrijfscultuur! Mede om die reden is na oplevering ook de monitoring, beveiliging en support aan Aumatics toevertrouwd.

Inmiddels zijn wij nu 9 jaar aan de slag voor deze opdrachtgever.

Opdrachtegever & de opdracht

Toonaangevend softwarebedrijf (11.000 medewerkers) in de EU voor vergunningsverlening in de grond-, weg- en waterbouw. De opdracht: het ontwerpen, ontwikkelen, implementeren en beheren van werken in de cloud, met hoogwaardige IT Security en de kleinste kans op verstoring.

De uitdaging

De deadline. Zoals altijd :-). Daarnaast: de complexiteit van de IT-uitdaging vroeg om een allround aanpak en dus veel aandacht voor overleg. Intern en met de opdrachtgever.

Waarom Aumatics?

Wij waren in staat om een nieuwe omgeving vanuit de basis te ontwerpen, te implementeren en aan te bieden als SAAS. Met daarnaast solide ondersteuning van onze Skilled Servicedesk.

De opdrachtgever was op zoek naar pragmatische IT partner die paste bij hun bedrijfscultuur en werkmethodes. Omdat het bedrijf hard groeit, werd de omgeving voor werken in de cloud niet alleen snel uitgerold, maar moest ook de oplossing flexibel zijn.

Heb je het over flexibiliteit, dan is ook snelheid onmisbaar. De opdrachtgever zocht geen IT-dienstverlener die één keer zijn best doet voor een vastomlijnd project. Van ons werd een servicegerichte houding gevraagd op duurzame basis. Zodat bij een probleem of incident snel kan worden ingegrepen, met compleet overzicht en achtergrondkennis.

Wij zorgden er vanaf de tekentafel voor dat de kans op incidenten zo klein mogelijk was. Vanaf het Aumatics Shared Service Center (SCC) wordt de omgeving 24 uur per dag bewaakt.

Treedt er een storing op, dan kunnen veel andere medewerkers gewoon doorgwerken door de gelaagde architectuur. Updates en verbeteringen voor werken in de cloud, bijvoorbeeld voor IT Security, worden ingepland en zorgvuldig voorbereid, zodat niemand voor verrassingen komt te staan. Treedt er een onverwachte reactie op, dan kan een ingeplande update direct weer ongedaan worden gemaakt.

IT-Diensten

IT-Diensten voor slagkracht op de werkvloer.

Collega’s vragen om gemakkelijk en snel online werken. Op kantoor en erbuiten. Aumatics lost het op, met maatwerk voor al jouw IT-vraagstukken.

Het resultaat

Een nieuwe Cloud-omgeving als Infrastructure As A Service (IAAS), gekoppeld aan een cloudomgeving op basis van Software As A Service (SAAS), zonder omkijken naar beheer en onderhoud. Schaalbaar en optimaal beveiligd met de laatste IT Security. Overzichtelijk gefactureerd, per maand, per gebruiker.

Onze dienstverleninig

Consultancy, Project Engineering, dagelijks support van onze Skilled Servicedesk, 24×7 online bewaking, installeren nieuwe updates en hosting in het Aumatics Shared Server Center.

Producten:

  • Private Cloud: Cloud platform met uiteenlopende toepassingen en mogelijkheden
  • Windows Server: Web- en applicatieservers gebaseerd op Microsoft technologie
  • Microsoft SQL Server: SQL Database servers als onderdeel van het SAAS-fundament
  • WatchGuard FW: Next generation Firewall met geavanceerde beveiliging
  • VEAAM: Back-up Virtual Machines inclusief uitwijk
  • Virtual Server: Gevirtualiseerde servers en componenten
  • SOD: Storage On Demand
  • BOD: Back-up On Demand

IT ontzorgt. Ontdek het gemak.

Ontdek hoe Aumatics jouw partner kan zijn voor betrouwbare IT Services. Tientallen klanten gingen je voor. Neem contact op, dan praten we verder over jouw IT-uitdaging.

Aumatics IT Services, onderdeel van hallo,

De wereld van IT-oplossingen. Het blijft ons intrigeren.

Ransomware: word niet de volgende KNVB

Ransomware: word niet de volgende KNVB

De KNVB zit tot de nek in diefstal van veel gevoelige data. Je hebt voorafgaand aan een geslaagde hack de kans om schade zoveel mogelijk te voorkomen. In deze blog geven we 3 aanbevelingen, dus doe er je voordeel mee.