Aumatics IT Services.

Eigenlijk zijn we best verwend. In de trein, in hotels en in het winkelcentrum; op steeds meer plekken kun je tegenwoordig je mobiel opladen. Het heeft een keerzijde: als je inplugt op de verkeerde plek kun je gratis stroom krijgen, maar ook je privacy verliezen. Dat heet Juice Jacking. Je denkt dat je je kabel inplugt omdat je alleen stroom krijgt, maar kwaadwillenden stelen tegelijkertijd jouw gegevens.

Als je dat niet op tijd doorhebt, kunnen zij er mee op de loop. Grote kans dat de gegevens worden verhandeld, bijvoorbeeld op het Dark Web. Vanaf die plek kunnen jouw gegevens worden gebruikt voor gegevensdiefstal, identiteitsfraude en ga maar door.

Opnieuw geldt hiervoor: de beste bescherming is bewustwording. Opladen op openbare plekken kan prima, maar gebruik dan een kabel voor ‘charge-only’ Met zo’n kabel weet je dat je alleen oplaadt en dat er geen gegevens over en weer gaan. Net zo duur, een stuk veiliger.

Hoe zit het met de IT Security aan de andere kant van de kabel? Beveilig je endpoints voor flexibel online werken met de IT Engineers van Aumatics.

Tot die tijd moet je even opletten bij het inpluggen. Is je batterij bijna leeg? Kies dan na het inpluggen op je telefoon altijd voor ‘alleen opladen’. En bij vragen als ‘vertrouwt u dit netwerk?’ of ‘share data?’, is het antwoord natuurlijk ‘nee’.

Zo krijg je wel de ‘juice’, zonder de risico’s.