Ga terug

Aumatics helpt bedrijven om hun ICT bijdetijds te maken

Denk- & Doe-tank in digitale transformatie

Even met een paar collega’s een geschikt vergaderuur proberen te vinden, en voor je het weet, is iedereen tien emails verder: ook in de modernste bedrijven met geweldige externe reputaties kunnen interne processen nog steeds hopeloos verouderd blijken. Aan die nerds in hun zwarte t-shirts op je eigen ICT-afdeling durf je ondertussen nauwelijks nog iets te vragen; zij hebben lang geleden al hun volstrekt eigen agenda gecreëerd. En enkele enthousiaste medewerkers hebben weliswaar zelf maar even de stoute schoenen aangetrokken en een paar bijdetijdse applicaties van het internet geplukt, maar daardoor zit je organisatie nu plotseling wel met een ondoorzichtige lappendeken aan goedbedoelde ellende. Komt de rook niet uit je computers, dan in elk geval uit je oren.

 

Herkenbaar?

 

“In het merendeel van de Nederlandse bedrijven en organisaties gaat het inderdaad nog ongeveer zo,” zegt Ed van Puffelen, CEO van Aumatics. “Bovendien zie je dan ook nog heel vaak dat ICT in de portefeuille zit van de CFO, die er eigenlijk geen verstand van heeft, maar er in het managementteam wel over moet meebeslissen, meestal op grond van informatie van de IT’ers aan wie hij leiding geeft, maar die vanuit hun eigen ivoren techno-toren allang hebben bepaald wat goed voor je is.”

 

Dat schiet niet op. Terwijl haast is geboden, want voor je het weet, sta je op achterstand en heeft een disruptieve start-up – die het wél begrijpt – je handel overgenomen. Zou het daarom niet mooi zijn als er iemand is die in een handomdraai die Gordiaanse knoop in je bedrijf ontwart en je weer terugbrengt waar je hoort: op de inhaalstrook van de digitale snelweg?

 

Specialist en consultant

 

Welkom bij Aumatics; want dat is wat het doet: bedrijven en organisaties helpen die slag te maken en digitaal te transformeren. Aumatics – een snel groeiende onderneming in Den Haag met inmiddels ruim twintig medewerkers – is ICT-specialist en consultant tegelijk; geen met codes pielende zwarte t-shirts en evenmin die eeuwig pratende grijze pakken: Aumatics beweegt zich daar soepel tussenin. Knappe koppen aan rappe knoppen: een Denk- & Doe-tank, die interne bedrijfsprocessen van de klant haarfijn analyseert, op basis van diens strategie en ambitie technologieën en applicaties adviseert en implementeert – en uiteindelijk daarmee de klant volledig digitaal transformeert en optimaliseert. Ed van Puffelen, oprichter van Aumatics, komt voort uit de wereld van het ICT-beheer. Klanten ontzorgen. Op het gebied van hardware, software, migraties van interne servers naar de cloud, security; simpel gezegd: het outsourcen van de hele santenkraam. “Pay per use,” zegt Ed van Puffelen, “dat is het eigenlijk. Die hele uitdaging rond de ICT van een bedrijf komt dan bij mij te liggen. Voordeel is dat klanten daardoor geen grote investeringen meer hoeven doen, en naar onderhoud hebben ze ook geen omkijken meer. Alles wat te maken heeft met ICT – inclusief back-ups, schaalbaarheid, innovatie – regelt Aumatics. In praktische zin zijn we de externe, interne ICT-specialist; je kunt je voorstellen dat wij als externe partij die zo verweven is met de klant, heel scherp de interne bedrijfsprocessen in het vizier krijgen. De volgende stap ligt dan voor de hand: die bedrijfsprocessen waar nodig beter en efficiënter maken.”

 

Office 365

 

Dat is soms veel minder ingewikkeld dan het lijkt: even met een paar collega’s een geschikt vergaderuur proberen te vinden is dan dus met Outlook (emails) niet efficiënt. “Van Office 365 worden over het algemeen eigenlijk maar vier onderdelen echt gebruikt: Outlook, Word, Excel en Powerpoint. Terwijl Office 365 liefst 32 applicaties kent. En kijken we dan nog iets verder, dan komen we tot wel 15.000 applicaties die er wereldwijd beschikbaar zijn. Dan is het toch handig als er een bedrijf is, zoals Aumatics, dat die applicaties kent en ten minste op de hoogte is van de functionele eigenschappen,” zegt Ed van Puffelen.

 

Daarbij is het credo niet: alles maar installeren. Weten wat een bedrijf nodig heeft, nu en – als het z’n strategie en ambities helder heeft – in de toekomst. Consultative selling; dat is wat Aumatics in dat geval doet. Op basis van het visionaire idee van zijn CEO bovendien, dat technologie straks als water uit de kraan komt – met Microsoft, Google en Amazon als de tech-reuzen die de digitale infrastructuur in portefeuille hebben. Aumatics is ‘Gold Partner’ van Microsoft en geeft bij externe transformatie-projecten waarin nieuwe functionaliteiten en applicaties worden toegevoegd bijvoorbeeld ook trainingen en workshops op locatie.

 

Software-ontwikkelbedrijven

 

De Haagse onderneming doet dat voor uiteenlopende klanten in alle takken van industrie. Een aparte categorie vormen echter de software-ontwikkelbedrijven waarvoor Aumatics optreedt als zogeheten partner in ‘DevOps’ (development en operations); de methode waarbij de programmeurs en de andere IT’ers in een ontwikkelproces elkaars taal begrijpen en volgens dezelfde standaarden en protocollen werken. Software-ontwikkeling en productie-beheer zijn daarbij geïntegreerd, veelal op geautomatiseerd basis. De klanten van de software-ontwikkelbedrijven worden daardoor verblijd met tijdige oplevering van nieuwe software-releases en tussentijdse, snelle updates.

 

Dat is wat Aumatics bedoelt met technologie als water uit de kraan: ICT als een prettig en altijd functionerende vanzelfsprekendheid, die bedrijfsprocessen efficiënt en beter maakt. Dat daar een hele wereld aan ingenieuze en voor velen soms onbegrijpelijke technologie achter schuilgaat, is uiteraard evident – maar gelukkig niet meer onze zorg. Want laat dat nou lekker helemaal de zorg van Aumatics zijn.